Bursluluk sınavı saat kaçta başlayacak, kaçta bitecek? 2025 Bursluluk sınav (İOKBS) sonuç tarihi

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin katılacağı İOKBS süresi ve bitiş tarihi gibi detaylar öğrencilerin gündeminde. İstanbul'da meydana gelen deprem nedeniyle snav tarihinde değişiklik olduğu yönündeki iddilara da Milli Eğitim Bakanlığı kesin yanıt verdi. Bursluluk sınavı dönem başında açıklanan takvime göre uygulanacak. İşte, bursluluk sınavı detayları...

YKS (TYT-AYT-YDT) sınav yerleri sorgulama 2025: Üniversite sınavı yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2025-YKS) için öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sürüyor. Sınava sayılı gün kala hazırlıklarına devam eden öğrenciler, sınava girecekleri salon ve okulları öğrenebilmek için 2025 YKS sınav giriş yerlerinin ÖSYM üzerinden yayımlanmasını bekliyor. Peki, 2025 YKS sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Yaz tatili ne zaman başlıyor, okullar hangi gün kapanacak? 2025 karne günü tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler ve velileri 2024-2025 eğitim yılının son zilinin ne zaman çalacağını araştırıyor. 9 Eylül günü başlayan dersler haziran ayı itibariyle son bulacak. Yeni eğitim ve öğretim yılının başlangıç tarihi de hafızaları meşgul ediyor. Okullar ne zaman, ayın kaçında kapanacak? İşte, karne günü...

Batarya değişim teknolojisi hızla ilerliyor: Şarj sorununa çözüm olur mu?

Elektrikli otomobile geçmek isteyenlerin kafasındaki en büyük soru işareti menzil ve şarj süreleri oluyor. Şarj sürelerini benzin istasyonlarında yakıt alabileceğimiz hıza çıkaran 'batarya değişim teknolojisi' ise hızla ilerliyor. Peki nedir bu batarya değişim istasyonları, nasıl çalışır, menzil sorununa çözüm olabilir mi?

44. İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 44. İstanbul Film Festivali'nde ödüller sahiplerine verildi.

45 yaşında dudak kanserine yakalandı: Eski kaleciden sokaklara sanat dokunuşu

İzmirli eski kaleci Atilla Uçan (63), yaşamını spora ve resim tutkusuna adadı. Sporculuk kariyerini Urla Masterler Spor Kulübü'nde sürdüren Uçan, uzun yıllardır Urla sokaklarına resimler yaparak ilçeyi süslüyor. Yaşamının sporla geçtiğini ancak sanata olan düşkünlüğünün hep olduğunu ifade eden Atilla Uçan, "Hayatımı bir elimde fırça, bir elimde topla idame ettirdim" dedi.

Yeni Açlık Oyunları filmi geliyor: Başrol oyuncuları belli oldu

Açlık Oyunları serisinin yeni filmi The Hunger Games: Sunrise on the Reaping için çalışmalar başladı.

Piri Reis'in hikayesi sahnede

Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), dünyaca tanınan denizci ve kartograf Piri Reis'in hayatının anlatıldığı baleyi sanatseverlerle buluşturacak.

OneRepublic konserine geri sayım

Yeni albümleri "Artificial Paradise"ın turnesi kapsamında İstanbul'da konser verecek ABD'li pop rock grubu OneRepublic'in vokalisti Ryan Tedder, Türk hayranlarına video mesaj gönderdi.

Richard Gere, Filistinli şairin Başkalarını Da Düşün şiirini okudu

ABD'li aktör ve yapımcı Richard Gere, Filistinli şair ve yazar Mahmud Derviş'in "Başkalarını Da Düşün" şiirini okuyarak Filistin'e destek gösterdi.

Münir Nurettin Selçuk aramızdan ayrılalı 44 yıl oldu

Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden bestekar, eğitmen ve koro şefi Münir Nurettin Selçuk'un vefatının üzerinden 44 yıl geçti.

Halk ozanı Ali Ekber Çiçek kabri başında anıldı

Türk Halk Müziği ve TRT sanatçısı Ali Ekber Çiçek'in vefatının 19. yılı dolayısıyla Balıkesir'in Edremit ilçesindeki kabri başında anma etkinliği düzenlendi.

Emma Mackey, Narnia filminin kadrosuna dahil olan ilk isim oldu

Barbie filminin yönetmeni Greta Gerwig yeni Narnia Günlükleri filminin yönetmen koltuğunda oturacak. Filme dahil olan ilk isim Emma Mackey oldu.

Elma sirkesi ne kadar tüketilmeli? Sağlık yararları ve yan etkileri

Her mutfakta bulunan ve çeşitli pek çok alanda kullanılan elma sirkesi sağlığa faydalarıyla dikkat çekiyor. Elma sirkesinin kilo kaybından, temiz bir cilde kadar her şeye yardımcı olabileceği iddia ediliyor. Peki, elma sirkesi gerçekten faydalı mı? İşte bilinen yararları ve potansiyel yan etkileri.

Vücudun "enerji vitamini": B12 deposunu zirveye taşıyan besin

B12 vitamini sinir fonksiyonu, kırmızı kan hücresi oluşumu ve DNA üretimi için çok önemlidir, ancak birçok kişi, özellikle vejetaryenler, veganlar ve yaşlı yetişkinlerde eksiktir. Eksiklik belirtileri arasında yorgunluk, beyin sisi ve karıncalanma bulunur. Neyse ki yumurta, süt ürünleri, balık, karaciğer, kabuklu deniz ürünleri ve güçlendirilmiş tahıllar gibi B12 açısından zengin yiyecekleri tüketmek B12 eksikliğini önlemenize yardımcı olabilir.

Kolesterol düşürücü özelliği varmış, ilkbaharda toplanıyor: Her yerde yetişen bitki

Yozgat’ta bazı rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilen yemlik otunu ilkbaharda doğadan toplayan vatandaşlar, severek tüketiyor. Pek çok faydası olduğu belirtilen yemlik otu, ciltteki sivilce izlerini ve lekelerini tedavi edici etkiye sahip olduğu, kolesterolü düzenlediği, kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini minimuma indirdiği, tansiyonu düzenlemeye yardımcı olması ile biliniyor.

105 yaşında hayatını kaybeden Yogi Kazım, NTV'ye konuşmuştu

Geliştirdiği YOKA sistemi ile omurilik sorunlarından kas problemlerine birçok hastaya şifa dağıttığını belirten Kazım Gürbüz, ya da kamuoyunun tanıdığı ismiyle Yogi Kazım, 105 yaşında yaşamını yitirdi. Bu uzun hayatında felci, kanseri, kovid atlattı. 2015 senesinde yani 95 yaşındayken NTV'ye verdiği röportajda belki de 30-40 yaş genç görünüyordu. Genç ve sağlıklı kalmanın sırrı o dönem böyle anlatmıştı.

Günlük adım sayısı ne kadar olmalı? Hareketsiz yaşamın zararlı etkilerini azaltıyor

Uluslararası bir araştırma, kişilerin günlük adım sayılarını artırarak hareketsiz yaşamın sağlığa zararlı etkilerini azaltabileceğini ortaya koydu.

ABD'li doktor açıkladı: Şeker tüketmediğinizde vücudunuzda ne oluyor?

İlave şekeri sadece iki hafta boyunca hayatınızdan çıkardığınızda, hem bedeniniz hem de zihninizde gözle görülür değişiklikler başlıyor. Enerjiden cilt sağlığına, iştahtan zihinsel netliğe kadar birçok alanda fark yaratan bu kısa detoks, katı diyetlere girmeden vücudu adeta yeniliyor. Peki, 14 gün şeker tüketmediğinizde ne oluyor?

Enerjinizi tüketen gizli besin eksiklikleri: Sürekli yorgun olmanızın nedeni

Yeterli dinlenmeye rağmen yorgun mu hissediyorsunuz? Nedeni vücudunuzdaki besin eksiklikleri olabilir. Demir, magnezyum, B12 vitamini, Omega-3 ve D vitamini eksiklikleri yorgunluğa, kas zayıflığına ve düşük enerji seviyelerine yol açabilir.

Her gün kahve tüketenler dikkat: Ölümcül olabilir

Kahve en sevilen ve sık tüketilen içeceklerin başında geliyor. Ancak sağlığınız için sınırlı miktarda kafein tüketmeniz gerekiyor. Uzmanlar, yüksek dozda kafein tüketiminin sağlık üzerinde ciddi riskler oluşturabileceğini açıkladı.

Bilim insanları açıkladı: Erken demansa neden olan alışkanlık

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, erken yaşlarda demansa neden olan 15 farklı yaşam tarzı belirlendi. Araştırmada, İngiltere’de yaşayan 65 yaş altı 356 binden fazla kişinin sağlık ve yaşam tarzı verileri analiz edildi. Daha önce yapılan çalışmaların çoğu genetik faktörlere odaklanırken, bu çalışma erken yaşlarda başlayan demans riskini artıran 15 farklı yaşam tarzı ve sağlık faktörünü ortaya koydu.

Ağızdan tüm vücuda yayılabilir: Kalp sağlığını tehdit ediyor

Diş ve diş eti probleminin, ağız ve diş sağlığının yanı sıra kalp ve damlar hastalıklarına yol açabileceği belirtildi. Peki, ağız ve diş sağlığı nasıl korunur?

Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından: Birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor

Bursa’nın Karacabey ilçesi sınırlarında bulunan Uluabat Gölü, Türkiye'nin en önemli sulak alanları arasında yer alıyor.

Kapadokya her yıl milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor

Dünyada uçuş günü ve yolcu sayısı bakımından sıcak hava balonculuğunun merkezi kabul edilen Kapadokya'da, son 10 yılda 4 milyon 765 bin 240 turist balon turlarıyla bölgeyi keşfetti.

Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası'na ziyaretçi akını

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve yaklaşık 9 yıl süren restorasyonun ardından 6 Mayıs 2024'te yeniden ibadete ve ziyarete açılan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası, yaklaşık 72 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Sağlık Bakanlığı: Türkiye'de yerli sıtma vakası yok

Sağlık Bakanlığı, yürütülen çalışmalar sonucunda, Türkiye'de yerli sıtma vakasının görülmediğini, ancak sıtmanın yaygın görüldüğü ülkelerden gelenlerde veya bu ülkelere seyahat edenlerde sıtmanın tespit edilebildiğini bildirdi.

Liman kenti Nyon turistlerin odak noktası

İsviçre'nin Cenevre kentine 25 kilometre uzaklıktaki Nyon, yüzyıllardır bozulmamış tarihi yapısı ve Cenevre Gölü'nün kıyısındaki sakinliğiyle turistlerin ilgisini çekiyor.

Beyninizi mahveden 5 alışkanlık: Sabahları herkes yapıyor

Modern yaşam tarzının beş tehlikeli alışkanlığı sağlığınızı ve zihinsel performansınızı tehdit ediyor. Uzmanlar, sabah telefona bakmak, abur cubura yönelmek ve hareketsiz kalmak gibi davranışların uzun vadeli etkilerine karşı uyarıyor. Peki ya çözüm? Küçük ama etkili değişikliklerle hem bedeninizi hem de zihninizi yeniden canlandırabilirsiniz.

Kahvaltıda tüketmeyin: Kalp krizi riskini artırıyor

Kahvaltı günün en önemli öğünü olarak kabul edilir, ancak tüm kahvaltı seçenekleri kalp sağlığına uygun değildir. Bazıları kullanışlı, besleyici seçenekler gibi görünse de, birçok yaygın kahvaltı ürünü sessizce yüksek kolesterol seviyelerine katkıda bulunabilir ve kalp krizi ve diğer kardiyovasküler problemlerin riskini artırabilir. Gerçek şu ki, hızlı ve kolay bir kahvaltı gibi görünen şey uzun vadeli kalp sağlığı için bir tehdit olabilir. İşte kolesterol seviyelerini beklenenden daha yükseğe çıkarabilecek 6 günlük kahvaltı yiyeceği.

İlişki uzmanı açıkladı: Aşka hazır olmadığınızı gösteren 10 işaret

Aşkın evrensel bir dil olduğu sıkça dile getirilse de, pek çok insan gerçek bir bağ kurmak yerine, kaos ve belirsizliğe yöneliyor. Peki, aşka hazır mısınız? İşte aşka hazır olmadığınızı gösteren 10 işaret

Yılanlardan neden bu kadar çok korkuyoruz?

Yılan korkusunun yersiz olduğunu savunan hayvan davranışları uzmanı Marc Bekoff, bu fobinin altında evrimsel etkenler yattığını ileri sürdü.

Uyku pozisyonu omurganızı nasıl etkiliyor: Her gece sırtınıza zarar mı veriyorsunuz?

Omurga, duruşu korumak, hareket kabiliyeti sağlamak ve vücudu ayakta tutmak için olmazsa olmazdır. Ancak, kişinin uyuduğu pozisyon omurga sağlığını etkileyen faktörlerden biridir. Birçok kişi uyurken omurgalarına istemeden stres yükler ve bu da sertliğe, sırt ağrısına veya uzun vadeli kas-iskelet sistemi sorunlarına yol açabilir. Vücut uyurken kendini iyileştirir ve onarır. Ancak, omurga doğru şekilde konumlandırılmazsa bu iyileşme süreci tehlikeye girebilir. Omurgayı destekleyen kaslar ve bağlar, özellikle servikal (boyun) ve lomber (alt sırt) bölgelerdekiler, kötü uyku pozisyonu nedeniyle zorlanabilir.

İşi öğretecek çırak bulamıyorlar: Mesleğin son temsilcisi

Gaziantep'te unutulmaya yüz tutan kalaycılık mesleğinin son temsilcileri olan ustalar mesleklerini öğretecek elaman bulamamaktan yakınıyor.

Hayvanlar depremi önceden hissedebilir mi?

Son yıllarda, hayvanların depremi hissedebildiğine dair çeşitli iddialar, sosyal medyada dolaşıma sokuluyor. Özellikle evcil hayvan sahipleri, kedi veya köpeklerinin depremden saniyeler önce ilginç davranışlarda bulunduklarını ileri sürüyor. Peki, gerçekten hayvanlar bu felaketi hissedebilir mi? Yoksa tüm bunlar sadece bir tesadüf mü? Hayvan davranışları üzerine yapılan araştırmalar, bu merak uyandıran soruya yanıt arıyor.

Zor insanlarla başa çıkmanın 5 akıllı yolu

Zor insanlarla iletişim kurmak, hem iletişim tarzınızı hem de liderlik yaklaşımınızı dönüştürebilecek güçlü bir beceridir. Karşınıza çıkan kesintiler, reddedilmeler ya da kişisel saldırılar karşısında vereceğiniz yanıt, iletişimin seyrini belirler. Duygusal tepkiler yerine, sözcüklerinizi bilinçli ve özenli bir şekilde seçmek; hem kontrolü elinizde tutmanızı hem de duruma zarafetle yaklaşmanızı sağlar. Bu yazıda, zorlu davranışlarla karşılaştığınızda durumu tırmandırmadan, sakin, kendinden emin ve yapıcı kalmanıza yardımcı olacak pratik yanıt önerilerini paylaşıyoruz.

Hayvanlar depremi önceden hisseder mi? Kedi, köpek, kuş depremi ne kadar önce hisseder, ne yaparlar?

Depremi hayvanların hissettiği kanısı yüzyıllardır süren kanılar arasındadır. Özellikle evcil hayvan besleyenler depreme dakikalar belki de günler kala minik dostlarının tuhaf hareketler sergilediklerini öne sürüyor. Kedi, köpek, kedi, inek gibi birçok çeşit hayvanı gözlemleyen bilim insanları ''Hayvanlar depremi hisseder mi, kaç dakika önce hisseder?'' sorularına yanıt vermek için çalışıyor.

Eşsiz keşif: "Kayıp Şehir" bulundu

Atlantik Okyanusu'nun 700 metre derinliğindeki eşsiz bir jeolojik fenomen, bilim insanları tarafından “Kayıp Şehir” olarak adlandırıldı.

Gıda uzmanı herkesin yaptığı hatayı açıkladı: Asla buzdolabında saklamayın

Evlerde en çok kullanılan temel gıdalardan biri olan soğan, yanlış saklama koşulları nedeniyle beklenenden çok daha hızlı bozulabiliyor. Uzmanlara göre bu hatanın başında soğanları buzdolabında muhafaza etmek geliyor.

İdeal uyku saati nedir? Zamanlama detayı

Vücudunuzun sirkadiyen ritim adı verilen doğal bir saati vardır. Bu saat, ne zaman uykulu hissedeceğinizi ve ne zaman uyanacağınızı işaret eder. Güneş batarken ve hava kararırken beyniniz, uykuya hazırlanmanıza yardımcı olan bir hormon olan melatonin salgılar. Çok geç yatarsanız, vücudunuzun saatini karıştırabilir ve uykuya dalmayı veya uykuya dalmayı zorlaştırabilirsiniz.

Kalp hastalığı riskini gösteren 8 işaret: Ne yapmanız gerekiyor?

Kalp hastalığı genellikle kolayca göz ardı edilebilecek veya görmezden gelinebilecek uyarı işaretleri ile kendini gösterir. Bu işaretleri erken fark etmek kalp hastalığı riskini önemli ölçüde azaltabilir.

Robotları üzen ticaret savaşı: ABD-Çin gerilimi Optimus'u vurdu

Elon Musk, Tesla'nın insansı robot üretiminin Çin ile ABD arasındaki ticaret savaşından olumsuz etkilendiğini söyledi.

Çin uzay "sandığını" açıyor: Ay'daki gerçekler ortaya çıkabilir

Çin Ulusal Uzay İdaresi, 6 ülkeden bilim insanlarının Ay'dan toplanan toprak ve kaya örneklerini incelemesine izin verecek.

Aşırı sıcaklığa direnen süper metal geliştirildi

Güney Koreli bilim insanları, eksi 196 ile 600 derece arasında gücünü koruyabilen yeni nesil bir alaşım üretti.

Hindistan'dan medyaya uyarı: Operasyonlarını canlı yayımlamayın

Hindistan'daki Enformasyon ve Yayıncılık Bakanlığı, ulusal güvenlik gerekçesiyle medya kuruluşlarına ve sosyal medya kullanıcılarına, savunma operasyonları hakkında canlı yayın yapmama ve hassas bilgileri paylaşmama çağrısında bulundu.

Enflasyona dair fazla mı kötümseriz?

19 Mart'tan sonra döviz kurlarında artış, borsada sert düşüş, rezervlerde 5 haftadır aralıksız gerileme gördük. Enflasyona dair beklentileri güncellemekte fayda olsa da fazla kötümser olunmamalı

Altın fiyatları ne kadar? Gram altın kaç lira? 25 Nisan 2025 altın kuru fiyatları

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 4 bin 80 liradan işlem görüyor.

Mazot ve gübre desteği ödemeleri sorgulama ekranı 2025: Nisan ayı çiftçi destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? Bakan Yumaklı duyurdu

Mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağı, on binlerce çiftçi tarafından sorgulanıyordu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, nisan ayı çiftçi destek ödemelerinin yapılacağı tarihle ilgili müjdeyi duyurdu. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 6 milyar 669 milyon 644 bin 111 lira destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi. Peki, mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman yatacak?

Halk arasında "sarı altın" deniliyor: Hasat başladı, kilosu 90 lira

Türkiye'de en çok Mersin'de üretilen 'sarı altın' olarak dillendirilen Malta eriğinde (yenidünya) açıkta hasat başladı. Zirai don nedeniyle verimin yüzde 50'den fazla düştüğü yenidünya meyvesinin kilogramının kalitesine göre 50 ile 90 TL'den alıcı bulduğu belirtildi.

BİM market 25 Nisan aktüel kataloğu bugün satışta: Teknoloji ürünleri, elektrikli süpürge ve Airfryer raflarda

BİM 25 Nisan aktüel kataloğu bugün satışa çıktı. BİM market müşterilerini cuma günü elektronik ev ürünlerinden, bebek malzemelerine, elektronik ev ve mutfak ürünlerinden derin dondurucuya onlarca farklı ürün raflarda yerini aldı. BİM’de bu hafta Işıklı Şarjlı Süpürge 10.990 TL, 55 İnç 4K Ultra HD Televizyon 29.900 TL, Airfryer 4.290 TL, Buharlı Ütü 2.190 TL, Tam Profesyonel Çapa Makinesi 16.900 TL, Çok Fonksiyonlu Buharlı Temizleyici 2.450 TL’den satışa sunulacak. Peki BİM’de bu hafta neler var? İşte, BİM 25 Nisan aktüel kataloğu ve fiyat listesi…

118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126