İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Genç Üniversiteli bursu ile 100 bin öğrenciye 15 bin TL tutarında eğitim desteği sağlayacağını duyurmuştu. İBB bursunun iki taksit halinde ödenmesi kararlaştırılmıştı. İlk taksit ödemelerinin tamamlanması ardından gözler 2. taksit ödemelerine çevrildi. Peki, İBB bursu 2 taksit ödemeleri ne zaman yatacak? İBB burs ödemelerinde son durum ne?
Soğuk hava ve kar yağışı ülke genelinde etkisini sürdürürken, okullarda da kar tatili beklentisi devam ediyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle hangi şehirlerde eğitime ara verileceği ve kimlerin idari izinli sayılacağı merak konusu oldu. Öte yandan bugün tatil olan illere dair bilgiler de netleşmeye başladı. Peki, bugün okullar tatil mi? Kar tatili olan iller hangileri?
İstanbul’da kar yağışının yarın daha da şiddetlenmesi bekleniyor. Vali Davut Gül, 21 Şubat Cuma günü okulların tatil edildiğini açıkladı. Bu gece saat 24.00 itibarıyla her türlü motosiklet aracı ve kuryelerin trafiğe çıkışı da ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 13 Nisan'da uygulanacak 2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/1) başvuruları 19 Şubat'ta başladı. Henüz başvuru yapmayan adaylar da şimdi son başvuru tarihine odaklandı. Peki, 2025-ALES/1 başvuruları ne zaman bitecek?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), hafta sonu Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Aday Belirleme Sınavı (2025-MSÜ) ile İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2025-Kaymakamlık) düzenlenecek. Sınavlar, 23 Şubat Pazar günü saat 10.15'te başlayacak. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. İşte, 2025-MSÜ ve 2025-Kaymakamlık sınavı hakkında bilgiler...
Tüm yurtta devam eden ve hafta sonu etkisini arttıracak olumsuz hava koşulları nedeniyle, bazı illerde cumartesi ve pazar günü faaliyet gösteren bilim sanat merkezi, tüm kurslar ve rehabilitasyon merkezlerindeki eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi. Peki, hangi illerde kurslar tatil? MEB DYK kursları olacak mı?
Öğretmenlik Mesleği Kanunu uyarınca öğretmen adaylarının Millî Eğitim Akademisi hazırlık eğitimine kabulü; ilk kez Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 13 Temmuz 2025'te düzenlenecek "Milli Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS)" sonuçları doğrultusunda yapılacak. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan AGS'nin başvuru takvimi belli oldu. Peki, AGS başvuruları ne zaman başlayacak?
BİLSEM 2025 sınav süreci devam ederken gözler sonuç takvimine çevrildi. Ön değerlendirmelerin tamamlanmasını bekleyen öğrenciler ve veliler, MEB tarafından yayımlanan takvimi incleyerek bilgi edinmeye çalışıyor. Peki, BİLSEM 2025 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM ön değerlendirme sonuçlarının açıklanmasına kaç gün kaldı?
Milli Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklikler yaptı. Sınavla alan okulların belirlenmesinden, nakil ve geçiş işlemlerine çok sayıda değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
MSÜ sınavı hazırlıklarını tamamlayan adaylar, İstanbul ve diğer birçok ilde olumsuz hava koşulları sebebiyle son dakika gelişmelerini yakından takip ediliypr. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Aday Belirleme Sınavı ile ilgili beklenen açıklama ÖSYM’den geldi. Yüzbinlerce adayın katılımıyla düzenlenecek sınav için geri sayım başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy adaylara uyarı da bulundu. Peki MSÜ sınavı ertelendi mi, iptal mi? MSÜ 2025 ne zaman yapılacak? İşte, sınava ilişkin son gelişmeler…
Yurdun büyük bölümünde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Araçlar için en zor koşullar karlı ve buzlu zeminlerdir. Tutunmanın ciddi oranda zorlaştığı, fren mesafesinin uzadığı karlı ve buzlu zeminlerde araç kullanırken nelere dikkat edilmeli? En doğrusu uyarıları dikkate alarak zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamak olsa da işte karlı ve buzlu yollarda yapılması ve yapılmaması gerekenler...
Devlet Tiyatrolarının (DT) atölye çalışmalarında atıklardan tasarlanan kostümler sanat malzemesine dönüştürüldü.
Elinizde sıcacık bir içecek eşliğinde izleyebileceğiniz en iyi kış temalı filmleri bir araya getirdik. İşte dışarıda kar yağarken izleyebileceğiniz filmler...
Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), yarın "Kanlı Düğün" balesini sanatseverlerle buluşturacak.
Van'da el sanatlarına ilgi duyan kadınlar, unutulmaya yüz tutmuş bakır işlemeciliğini yeniden canlandırarak sanata dönüştürüyor.
Aile hekimliği yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yeni yönetmeliğe göre, aile hekimine kayıtlar ikamet adresine göre otomatik olarak güncellenecek. Adres değişikliği durumunda 30 gün içinde aile hekimi değişikliği yapılmadıysa sistem kişiyi en yakın ve en uygun aile hekimine otomatik olarak atayacak. Aile hekimi değişikliğinde 3 ay sınırlaması esnetilerek bu süre 1 aya indirildi. Kendi isteğiyle hekim değişikliği yapmak isteyenler 1 ay sonra yeni bir aile hekimine geçiş yapabilecek.
Herkes parlak, sağlıklı saçların peşindedir. Ancak, şehir hayatı, stres, yanlış ürün kullanımı veya aşırı ısı uygulamaları saçlarımızın doğal ışıltısını kaybetmesine neden olabilir. Parlak saçlar, sadece estetik bir avantaj sunmakla kalmaz, aynı zamanda sağlığın da bir göstergesidir. İşte, doğal ışıltınızı geri kazanmak için uygulayabileceğiniz birkaç basit adım
Belirli alışkanlıkları benimsemek sağlığı ve uzun ömrü önemli ölçüde iyileştirebilir. Temel uygulamalar arasında sosyal bağlantıları sürdürmek, yaşam boyu öğrenmeye katılmak, Akdeniz diyetini takip etmek, doğada vakit geçirmek, minnettarlık uygulamak, kaliteli uyku sağlamak, düzenli egzersiz yapmak, stresi yönetmek, sağlıklı bir kiloyu korumak ve amaçlı hedeflere sahip olmak yer alır.
Fransa’da yaşayan 44 yaşındaki bir adam, bacağında yaşadığı hafif ağrı ve güçsüzlük nedeniyle doktora başvurduğunda, beyninin yarısından fazlasının olmadığını öğrendi.
Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus'un tamamen tehlikeyi atlatmış olmasa da hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
Sağlık, zindelik ve uzun ömrün yaşayan bir örneği olan, halk arasında "beslenme profesörü" olarak bilinen Dr. John Scharffenberg, yüz yaşını geride bırakarak sağlıklı yaşamın sırrını paylaşıyor. Harvard Üniversitesi mezunu olan Dr. Scharffenberg, uzun ömürlülük konusundaki görüşleriyle büyük ilgi topladı.
Kalp krizi dünya genelinde en sık görülen ölüm nedenleri arasında yer alıyor. Kalp krizini önlemek ve kalp hastalıkları riskini azaltmak için bazı uyarı işaretlerini dikkate almak gerekiyor. Peki, kalp krizinin erken uyarı işaretleri neler?
Sağlık Bakanlığı, aile hekimleri tarafından yürütülen kronik hastalık tarama verilerini açıkladı. Buna göre 1,5 milyonu aşkın kişiye ilk kez kronik hastalık tanısı konuldu. Türkiye'de kronik hastalıkta ilk sırada obezite var. Obeziteyi kalp, şeker ve tansiyon takip ediyor.
Bir haftadan fazla bir süredir hastanede olan Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in sağlık durumunun kritik olduğu açıklandı. Vatikan'dan yapılan açıklamada, Papa Francis'in bu sabah astım krizi geçirdiği, dolayısıyla oksijen desteği aldığı, ayrıca trombosit düşüklüğü sebebiyle kan nakli yapıldığı bildirildi.
İngiltere'de yaşayan üç çocuk annesi Sian Ashcroft, mide ağrıları nedeniyle gıda zehirlenmesi veya safra kesesi taşı olduğu düşünülerek tedavi edilmeye çalışıldı. Ancak aslında ölümcül bir karaciğer kanseri türü olan kolanjiyokarsinom hastasıydı. Ne yazık ki, teşhis konulduktan sadece 18 gün sonra, 35 yaşında hayatını kaybetti.
Mutlu ve sağlıklı bir ilişki zihinsel ve duygusal sağlığı olumlu yönde etkiler. Böyle bir ilişkiyi sürdürmenin temel yolları arasında etkili iletişim, birbirinizin gelişimini destekleme, birlikte kaliteli zaman geçirme, minnettarlığı paylaşma, fiziksel ve duygusal yakınlığı sağlama ve karşılıklı sağlık ve mutluluğu teşvik etmek için öz bakım uygulamak yer alır.
Evliliğin gelişmesi için aşktan fazlası gerekir. Arkadaşlığa odaklanın, toplumsal baskıdan kaçının, aşırı sahiplenici olmaktan kaçının, açık iletişimi sürdürün, birbirinizi takdir edin, öz bakımı önceliklendirin ve romantizmi canlı tutun. Bu temel ipuçları güçlü, kahkaha dolu ve sevgi dolu bir ortaklık kurmanıza yardımcı olarak evlilik yolculuğunu neşeli hale getirir.
1996 yılında Dr. Elaine Aron tarafından ortaya atılan 'yüksek duyarlılık' (HSP) kavramı, kişinin çevresel uyarıcılara ve diğer insanların ruh hallerine karşı daha hassas olması durumu olarak açıklanır. Uzmanlar, insanların yüzde 15-20'sinin bu özelliğe sahip olduğunu ancak daha yakın tarihli çalışmalarda bu oranın yaklaşık yüzde 30'a çıktığını ifade etti.
Usta oyuncu Işıl Yücesoy, sosyal medya paylaşımlarıyla gündemden düşmüyor. Yücesoy, annesini paylaştığı siyah beyaz fotoğrafla andı. İşte ünlü ismin nostaljik paylaşımı ile diğer ünlülerin çocukluk ve gençlik fotoğrafları...
Şevval Sam, Birce Akalay ve Pelin Akil gibi isimlerin ardından oyuncu Başak Gümülcinelioğlu da saçlarını kısacık kestirdi. Gümülcinelioğlu imajını tazeleyen tek isim değil. Kimi estetik operasyon yaptırıyor, kimi saçında küçük bir değişimle bambaşka bir görünüme bürünüyor. Bazıları ise estetik yaptırmıyor ve yılların akışına bırakıyor kendini. İşte ünlü isimlerin değişimleri...
Nature dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, kişiselleştirilmiş mRNA aşıları birinci faz klinik denemesinde, Pankreas kanseri tedavisinde umut veriyor.
Muhteşem Yedili olarak bilinen teknoloji şirketlerinin hisseleri için uyarı geldi. Analistler, söz konusu şirketlerin aşırı değerlenmiş olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Polonya merkezli girişim Clone Robotics, dünyanın ilk iki ayaklı, kas-iskelet sistemine sahip yapay zeka robotunun görüntülerini yayınladı. Yapay kasları, 206 kemiğe bağlayarak iskelet, kas, damar ve sinir sistemlerini taklit edebilen Protoclone V1 sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, test aşamasındaki 5G teknolojisini Türkiye'de ilk kez RAMS Park'ta denedi. Galatasaray ile AZ Alkmaar maçı 5G teknolojisinin kullanıldığı ilk maç oldu.
Yapay zeka şirketi OpenAI, haftalık 400 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı.
Kuantum bilgisayar yarışına Teknoloji devi Microsoft da katıldı. Yeni bir işlemci ürettiğini açıklayan şirket, sonsuz güce sahip kuantum bilgisayarların günlük kullanımdan sadece birkaç yıl uzaklıkta olduğunu öne sürdü.
Cocospy ve Spyic isimli telefon izleme uygulamalarının, kullanıcıların özel bilgilerini takip etme amacıyla kullanıldığı ortaya çıktı. Uygulamaları cihazlarına farkında olmadan indiren milyonlarca kişinin verilerinin açığa çıktığı belirtildi.
Bilim insanları, Leonardo da Vinci ve Piet Mondrian gibi ünlü ressamların eserlerinde doğanın matematiksel sırlarını barındıran gizli desenler keşfetti. Yapılan yeni araştırma, sanatçılar tarafından tasvir edilen ağaç dallarının, doğada görülen fraktal matematik modelini takip ettiğini ortaya koydu.
Alibaba, önümüzdeki üç yıl içinde yapay zekaya agresif bir şekilde yatırım yapacağını açıkladı. Duyurunun ardından şirketin hisseleri yüzde 14,6 yükseldi.
Teknoloji sektörünün önde gelen isimlerinden Elon Musk, yapay zeka şirketi xAI bünyesinde bir oyun stüdyosu kurmayı planladığını açıkladı.
Google, Türkiye’deki depolama hizmeti ücretlerine yüzde 400 zam yaptı. Böylece en düşük paketin fiyatı 10 liradan 50 liraya yükseldi.
ABD merkezli robotik şirketi Figure, ev işlerinde yardımcı olabilecek insansı robotunun, yeni makine öğrenme modeli sayesinde sesli komutlarla yönetilebilen seviyeye geldiğini duyurdu.
Apple, İngiltere hükümetinin kullanıcıların iPhone yedeklemeleri ve iCloud verilerine erişim talebini reddettikten sonra Gelişmiş Veri Koruma (ADP) hizmetini ülkeden çekme kararı aldı. ABD'li teknoloji devi yaptığı açıklamada, "Kullanıcılarımızın kişisel verilerini en yüksek güvenlik seviyesinde koruma taahhüdümüz devam ediyor ve gelecekte bunu Birleşik Krallık'ta yeniden sunmayı umuyoruz." dedi.
Çinli otomobil üreticisi SAIC Motor, küresel düzeyde rekabet edecek, akıllı elektrikli araçlar geliştirmek için Huawei ile ortaklık kurdu.
Advanced Micro Devices (AMD), geçtiğimiz yıl 4,9 milyar dolara satın aldığı veri merkezi üretim tesislerini 3 ila 4 milyar dolar arasında bir fiyata satmak için Asya merkezli firmalarla görüşüyor. Kaynaklar, satış anlaşmasının ikinci çeyrekte duyurulabileceğini belirtirken, tesislerin ünlü çip üreticisinin satın alımından önce 12 ayda yaklaşık 10 milyar dolar gelir elde ettiği de vurgulanıyor.
Norveçli robot şirketi 1X, ev kullanımı için tasarlanan yeni insansı robotu Neo Gamma’nın lansmanını gerçekleştirdi.
NASA’nın gezegen savunma ekibi, Dünya'ya çarpma ihtimali yüzde 3,1 seviyesine kadar yükselen 2024 YR4 asteroitinin gezegenimize çarpma olasılığının yüzde 0,28’e düştüğünü rapor etti. Öte yandan asteroitin Ay'a çarpma olasılığı ise yüzde 1 olarak kaydedildi.
BAE Systems, NOAA’nın Lagrange 1 Serisi uzay hava durumu projesi kapsamında NASA ile 230,6 milyon dolarlık bir sözleşme kazandı. Şirket, uzay araçlarını geliştirip entegre edecek ve uçuş operasyonlarını destekleyecek. 2029 ve 2032'de fırlatılması planlanan uydular, güneş kaynaklı uzay hava olaylarını izleyerek kritik erken uyarılar sağlayacak.
İngiltere’nin başkenti Londra’daki Moorfields Göz Hastanesi’nde uygulanan deneysel gen tedavisi, doğuştan ileri derecede görme engelli dört küçük çocuğun hayatını değiştirdi. Aralarında bir Türk çocuğun da bulunduğu hastalar, tedavi sonrası görme yetilerinde büyük ilerleme kaydetti.
Teknoloji devi ASUS, kullanıcı deneyimini bir adım öteye taşıyan yeni ürünü "Kokulu Fare’yi" duyurdu. Bu kablosuz fare, standart mouse’ların aksine, alt kısmında yer alan doldurulabilir şişe sayesinde aromatik kokular yayma özelliğine sahip.