20 milyonu aşkın öğrenci bugün dersbaşı yaptı

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladı.

Okullar ne zaman açılacak? İkinci ara tatil ne zaman başlıyor? (2024-2025 eğitim öğretim takvimi)

İkinci ara tatilin ne zaman başlayacağı, sömestr tatilinde olan öğrenciler tarafından sorgulanıyor. 3 Şubat'ta okulların açılacak olmasının ardından gözler ikinci dönem ara tatilinin başlayacağı tarihe çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2024-2025 ara tatil takvimi sonrasında ikinci ara tatil tarihi belli oldu. Peki, okullar ne zaman açılacak? İkinci ara tatil ne zaman başlıyor?

Veli şikayet etti: Okuldaki ders saati kısaltıldı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), şikayet nedeniyle ikili eğitim nedeniyle geç vakitte biten okuldaki ders saatlerinin 35 dakikaya düşürülmesini sağladı.

Türkiye'nin en büyük lise kampüsü eğitime başlıyor: 7 lise, spor alanları, konferans salonları ve yurtlar yer alıyor!

4 Anadolu lisesi, 1 fen lisesi, 1 mesleki ve teknik Anadolu lisesi ile 1 imam hatip lisesinin içinde bulunduğu, Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesi bugün açılıyor: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştireceği kampüste 345 derslik, kütüphaneler, fen ve teknoloji laboratuvarları, sanat atölyeleri, kapalı ve açık spor alanları, konferans salonları ve yurtlar yer alıyor.

YÖK'ten yapay zeka atağı! 50 üniversitede daha açılacak

Yapay zeka son dönemin en hızlı gelişen teknolojileri arasında. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Profesör Doktor Erol Özvar, dijital ve yapay zeka temelli programı bulunan üniversite sayısının 70'e çıkarılacağını belirtti.

AÖL 2.dönem sınavları ne zaman?  AÖL sınav takvimi

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınavlarının yapılacağı tarih ilk dönem sınavları ardından gündeme geldi. Takvime göre, Açık Öğretim Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı 2. dönem yüz yüze sınavları mart ayında gerçekleşecek. Peki, AÖL 2.dönem sınavları ne zaman yapılacak?

Üniversiteler ne zaman açılacak? Sömestr tatili sonrası gündemde

Üniversitelerin ne zaman açılacağıyla ilgili tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılında ilkokul, ortaokul ve liselerde uygulanan sömestr tatili sona erdi. 15 günlük tatilin sona ermesinin ardından ise gözler üniversitelerin açılacağı tarihe çevrildi. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak?

AUZEF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler AUZEF bütünleme sınav sonuç duyurusunda

1-2 Şubat 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen AUZEF bütünleme (telafi) sınavlarının sonuç tarihine yönelik araştırmalar sürüyor. Sınavdan alacakları notları merak eden öğrenciler, İstanbul Üniversitesi'nden yapılacak sonuç açıklamasına odaklandı. Peki, AUZEF bütünleme sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınavı başvuruları ne zaman? İOKBS 2025 başvuru tarihi için gözler MEB'de

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 2025 tarihi yaklaşırken gözler başvuru tarihlerine çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda İOKBS başvuru tarihini duyurmuştu. Peki, bursluluk sınavı başvuruları ne zaman?

MSÜ sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanır? Sınava günler kaldı

Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) tarihine kısa bir süre kala gözler sınav giriş belgelerine çevrildi. Adayların sınav günü MSÜ sınav giriş belgesini yanında bulundurması gerekiyor. Peki, MSÜ sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanır?

EKPSS tercih sonuçları tarihi 2025: EKPSS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Gözler 1830 engelli personel alımında

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2025-EKPSS) tercih sonuçları için geri sayım sürmeye devam ediyor. 27 Ocak'ta sona eren EKPSS tercihlerinin ardından tüm gözler kamu alımı yapılacak 1830 engelli personel alımına çevrildi. ÖSYM tarafından açıklanacak 2025 EKPSS tercih sonuçlarıyla birlikte, görev alacak engelli kamu personelleri netleşecek. Peki, 2025 EKPSS tercihleri ne zaman başlayacak?

6 Şubat'ta okullar tatil mi? Hatay ve Adıyaman'da okullar tatil mi?

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümüne az bir zaman kaldı. O tarihte bölgedeki okulların eğitim faaliyetlerinin durumu merak konusu oldu. Peki, 6 Şubat'ta okullar tatil mi?

YKS başvuru tarihi 2025: Üniversites sınavı (YKS) başvuruları ne zaman başlayacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS-2025) için başvuru tarihleri merak ediliyor. Yeni yılın gelmesiyle birlikte araştırmalarına hız veren üniversiteli adayları, ÖSYM'nin açıkladığı tarih bilgisini sorguluyor. Peki, üniversite sınavı başvuruları ne zaman alınacak?

2025 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV): MTV ilk taksit ödemesi için son saatler (Hangi araç sahibi ne kadar ödeyecek?)

Yeniden değerleme oranıyla birlikte yüzde 43,93 artan MTV ödemeleri için yarın son gün. En düşük Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) 499 liraya, en yüksek ise 230 bin liraya çıktı. Uygulanan MTV, ocak ve temmuzda olmak üzere eşit 2 taksitte ödeniyor. 1 Ocak itibariyle ilk taksit ödemeleri başladı. Peki 2025 yılında hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek? MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV taksit ödeme tarihleri ne? MTv ödemesi saat kaça kadar yapılabilir? Elektrikli otomobil sahipleri ne kadar MTV ödeyecek?

Tesla robotaksi hizmetine Haziran'da başlıyor: Nedir bu otonom sürüş?

Tesla CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz yılın son aylarında tanıtımını yaptığı sürücüsüz taksi hizmetinin Haziran ayında başlayacağını açıkladı. Tesla'nın burada kullanacağı araçlar Tam Otonom Sürüş (Full Self Driving - FSD) denilen yazılımının denetimsiz versiyonuna sahip olacak.

Gaziantep'te zincirleme kaza: 1 ölü, 19 yaralı

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nun Nurdağı ayrımı yakınlarında feci bir kaza meydana geldi. Yolcu otobüsü, TIR ve otomobilin karıştığı kazada otoyol savaş alanına döndü. Kazada bir kişi yaşamını yitirdi, 19 kişi yaralandı. Can pazarının yaşandığı otoyolun Gaziantep yönü kaza nedeniyle bir süre trafiğe kapalı kaldı.

Kaligrafi sanatçısı Etem Çalışkan hayatını kaybetti

Kaligrafi sanatçısı ve ressam Etem Çalışkan, 97 yaşında hayatını kaybetti.

1 günde 2 yumurta yerseniz vücudunuzda neler olacağını biliyor musunuz?

Kahvaltıda en sık tercih edilen besinler biri yumurta. Güçlü protein kaynaklarından olan yumurta son derece besleyicidir. Peki, her gün 2 yumurta yemek protein ihtiyacını karşılar mı?

Kulak kaslarınız da sizi dinliyor!

Almanya’daki bilim insanları, dinlemeye odaklanan kişilerin kulak kaslarında hareket gözlemlendiğini ortaya koydu. Bu araştırma gelecekte işitme ve odaklanma üzerine yeni araştırmalara kapı aralayabilir.

Uzmanlar açıkladı: 50 yaş öncesi yapmak demansı önleyebilir

Bilim insanları, düzenli egzersizin beynin düşünme ve hafıza ile bağlantılı bölgelerinin hacmini korumaya yardımcı olabileceğini belirtiyor. Yeni bir araştırma, 50 yaşına kadar aktif kalmanın ilerleyen yaşlarda bunama riskini azaltabileceğini ortaya koydu.

D vitamini eksikliğinin belirtisiymiş: Geceleri bunu yaşıyorsanız dikkat!

Vücut için en önemli vitaminlerden biri olan D vitamininin, uyku üzerinde de etkisi olduğunu ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar D vitamini seviyeleri ile uyku bozuklukları, özellikle Obstrüktif Uyku Apnesi (OSA) arasında güçlü bir bağlantı olduğunu vurguluyor. D vitamini takviyesi potansiyel olarak uyku kalitesini iyileştirebilir ve gece uyanmalarını azaltabilir.

Hafızayı geliştirmede işe yarayan 3 besin: Beyni iyileştirip, Alzheimer riskini azaltıyor

Hafıza ve zeka, tükettiğimiz besinlerle yakından bağlantılıdır. Beyin doğru besinlerle gelişir ve hafızayı, zekayı ve genel bilişsel sağlığı önemli ölçüde iyileştirebilir. Yediğiniz şeylerde yapacağınız küçük değişiklikler uzun vadeli faydalar sağlayabilir, yaşlandıkça zihninizi keskin ve aktif tutabilir.

Beynimiz bizi nasıl kandırıyor? "Onaylama yanlılığı"

Onaylama yanlılığı insanların kendi mevcut inançlarını, düşüncelerini veya varsayımlarını destekleyen bilgileri arama, hatırlama ve yorumlama olarak tanımlanır. Peki, onaylama yanlılığı neden olur? Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Hakan Türkçapar, merak edilen soruların yanıtlarını ntv.com.tr okurlarına özel yazdı.

Doktorlar bu şikayetleri ciddiye almadı: 29 yaşındaki kadının 3 organı kesildi

İngiltere'de yaşayan 29 yaşındaki dört çocuk annesi Khedidja Teape, ikizlerini dünyaya getirdikten kısa bir süre sonra "sessiz katil" olarak bilinen sepsis hastalığına yakalandı. Teape, hastalık nedeniyle üç uzvunu kaybetti. Yaşadığı kâbus dolu süreci anlattı.

Beslenme uzmanı "kilo vermede kritik rol oynuyor" diyor: Bu besin tokluk hissini uzatıyor

Sağlıklı bir şekilde kilo vermenin yolu sağlıklı beslenmek ve doğru gıdaları tüketmekten geçiyor. Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla ideal kilonuzu da koruyabilirsiniz. Beslenme uzmanlarına göre diyet listelerinin olmazsa olmazı bir besin var ki kilo verme de kilit rol oynuyor. Günün farklı öğünlerinde tüketilebilen lif zengini bu besin uzun süre tok tutucu özelliği de sahip.

40 yaşındaki adamın hayatı kâbusa döndü: Parmağını yaktı, komaya girdi; 2 bacağı kesildi

ABD'de yaşayan 40 yaşındaki Max Armstrong, kamp yaparken mangal yaktığı sırada küçük bir yanığın hayatını kabusa çevireceğini bilmiyordu.

30 yaşında 5 belirtiyle hastaneye gitti: Menopoz dediler ama meğer ölümcül bir kansermiş, annesi de aynı hastalığa yakalandı

İngiltere'de yaşayan bir anne ve kızı, doktorların menopoz ve astım olarak teşhis ettiği belirtilerinin ardından, kanserle mücadele etmek zorunda kaldılar. Jessica Warrington (31) ve annesi Sarah Voy (53), hastalıklarıyla ilgili benzer tanılar alarak birbirlerine destek olma kararı aldılar.

Kışın çok rağbet görüyor: Nefes darlığı, grip, nezle, soğuk algınlığına iyi geliyor

Kış mevsimi geldiğinde bitki çaylarına olan talep artıyor. Soğuk algınlığından korunmak isteyenler soluğu aktarda alıyor. Bitki çaylarının vücuda iyi gelen pek çok özelliği bulunuyor. Ancak tüketirken dikkatli olmak gerekiyor.

2 işareti stres sandı, 1 hafta ömrünün kaldığını söylediler: 10 yıl boyunca sinsice yayılmış

İngiltere'de yaşayan üç çocuk annesi Harriet Annabelle Ward, yıllarca süren hafif baş dönmesi ve yorgunluk belirtilerini strese bağladı. Ancak doktorlar, beyninin sol tarafında 10 yıldır sessizce büyüyen 7 cm çapında bir tümör olduğunu keşfettiklerinde, ona sadece bir hafta ömrü kaldığını söylediler.

ABD'de bir uçak kazası daha: Evlerin üzerine düştü, 7 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin Philadelphia şehrinde hasta bir çocuğu taşıdığı öğrenilen ambulans uçak, bir alışveriş merkezinin yakınına düştü. Uçağın içindeki 6 kişi ve yerde bulunan bir kişi yaşamını yitirdi. Uçakta bulunan altı kişinin de Meksika vatandaşı olduğu açıklandı. Ambulans uçağın yerleşim yerine düştüğü kaza, ABD'de aynı hafta içerisinde yaşanan ikinci büyük havacılık felaketi oldu. Geçtiğimiz günlerde başkent Washington'da yolcu uçağı ve askeri helikopterin çarpıştığı kaza 15 yıl aradan sonra gerçekleşen ilk yurtiçi ticari uçak kazası olarak tarihe geçmişti.

Yalova'nın suyu güvenli mi? Yalova Valiliği'nden açıklama: Analizler tamamlandı

Yalova’nın içme suyu hattının Kurtköy derivasyonunda suda meydana gelen köpüklenme nedeniyle yapılan analizler tamamlandı. Yalova Valiliği, alınan numunelerin tamamlanan analizlerine göre şebeke suyunun halk sağlığı açısından herhangi bir risk taşımadığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'ndan SMA açıklaması: Tedavi süreçlerinde bilimsel veriler esas alınıyor

Sağlık Bakanlığı, SMA Bilim Kurulunun hastalığa yönelik tıbbi gelişmeleri titizlikle takip ettiğini ve tedavi süreçlerinde bilimsel verileri esas aldığını bildirdi.

Sarı serum tehlikesi büyüyor: "Evde rus ruleti oynamak gibi"

Halk arasında atom, sarı serum veya vitamin eklenmiş serum adlarıyla bilinen serum, yanlış kullanımın şok etkisiyle solunum sistemini aniden durdurarak can kaybına neden olabiliyor. Uzmanlar, rus ruleti benzetmesi yaparak "Evde böyle bir uygulamayı yaptırmak, hayatımızla oynamak gibi" değerlendirmesinde bulundu.

300 bin nüfuslu Yalova'da içme suyuna zehir kuşkusu: 2 kişi tutuklandı

Yalova’da içme suyu hattında yaşanan köpüklenme olayı sonrasında gözaltına alınan Kurtköy Muhtarı Y.T. ve işten çıkartılan eski belediye çalışanı muhtar azası S.A., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İki kişinin, "İçilecek sulara zehir katarak veya başka suretlerle bunları bozarak kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürme" suçunu işledikleri belirtildi. Sağlık Bakanlığı, Yalova'daki su güvenliği incelemesinde, içme suyu kullanımıyla ilgili olarak bir uygunsuzluğun tespit edilmediğini bildirmişti.

Cennet hurmasının kabuğunu atıyor musunuz? Meğer en sağlıklı yeriymiş

Cennet hurması bir diğer adıyla Trabzon hurması, lif, vitamin ve antioksidanlarla dolu besleyici meyvelerdir. Flavonoidler ve polifenoller açısından zengin olan bu meyve, iltihap önleyici özellikler ve kalp hastalığı önleme dahil olmak üzere çok sayıda sağlık yararı sunar. C vitamini açısından zengindir, çekirdekleri genellikle yenmez ve yaprakları sindirime olan faydaları için bitki çaylarında kullanılır.

Bacaklarda kan pıhtısına dikkat! Tehlikeli olabilecek 5 belirti

Kan pıhtıları veya tromboz, özellikle bacaklarda olduğunda, ciddi sağlık riskleri oluşturur. Uzun süreli hareketsizlik, travma, tıbbi durumlar ve hormonal faktörler temel katkıda bulunanlardır. Daha uzun boylu kişilerde, daha fazla risk vardır. Bacak şişmesi ve ağrı gibi belirtilere hemen dikkat edilmesi gerekir. Önleyici tedbirler arasında düzenli egzersiz, hidrasyon, kronik rahatsızlıkların yönetimi bulunur.

Sürekli üşüyor musunuz? 6 ciddi sorunun işareti olabilir

Sürekli üşümenin çeşitli nedenleri olabilir. Sürekli üşümek basit bir sorun değildir, vücudunuzda bir şeylerin ters gittiğinin bir işareti olabilir. Bu sorunlar vücudun sıcaklığı düzenleme yeteneğini etkiler. Sürekli üşümenin arkasındaki nedenleri anlamak, altta yatan sağlık sorunlarını çözmeye yardımcı olabilir.

Yaşlanmayı tersine çevirmek mümkün: Genç ve dinç kalmanın 6 şifresi

Herkes sağlıklı bir şekilde yaşlanmak ister. Besin açısından zengin yiyecekler yemek, aktif kalmak, zihni meşgul etmek, stresi yönetmek, iyi uyumak ve mutluluğu geliştirmek zamanla genç ve canlı kalmak için temel stratejilerdir. Sağlıklı yaşlanmak yaşam kalitenizi artıran bilinçli seçimler yapmakla ilgilidir. Peki, neler yapılabilir?

17 yaşındaki genç kanseri yendi, 1 hafta sonra aniden öldü: 2 belirtiyle hastaneye kaldırmışlar

İngiltere’de yaşayan 17 yaşındaki Hannah Riddell, kanserle verdiği zorlu mücadeleyi kazandı. Ancak mutluluğu uzun sürmedi; genç kız bir hafta sonra sepsis şüphesiyle hayatını kaybetti.

Uzman doktor "asla yemem" diyerek açıkladı: Sağlıklı diye biliyoruz ama gizli katkı maddeleri varmış

Sağlıklı bir vücut için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Ancak sağlıklı diye düşündüğünüz bazı besinler vücudunuza zarar verebilir. Beslenme Uzmanı Dr. Federica Amati, sağlıklı olduğu düşünülen ancak aslında gizli katkı maddeleri içeren gıdalar konusunda önemli uyarılarda bulundu.

9 yaşındaki Adem herkesin neşesi oldu: "Kebaba gel, ciğere gel" değişiyle yüzleri gülümsetiyor

Hatay'da yarıyıl tatilini bir kebapçıda çıraklık yaparak geçiren 9 yaşındaki Adem Şölen, kendine has "Kebaba gel, ciğere gel" değişiyle müşterilerin yüzünü gülümsetiyor.

34 yıl önce meyve bıçağıyla hobi olarak başladı: Doğadan taş ve odun parçalarını toplayarak dönüştürüyor

Osmaniye’de emekli orman mühendisi Fatih Güvercin (57), doğadan topladığı taş ve odun parçalarını evinde oluşturduğu atölyesinde, objelere dönüştürüyor.

Konya'nın "Dilenci Doğan"ından şaşırtan sözler: "Atın atın geçin, 100 bin lira verseler dilenciliği bırakmam"

Konya'da dilencilik yapan, ilginç konuşmalarıyla sosyal medyada dilenci Doğan olarak tanınan Doğan Özadam, "Kendi işim olduğu için severek, aşkla yapıyorum. Başka birinin yanında 100 bin lira verseler, ben yine kendi işimi seçerim. Ben anlık yaşıyorum, geçmişi veya geleceği düşünmüyorum" dedi.

Milyonlarca kişiye uygulanan aşı nörolojik hastalıklara yol açabilir: Yetkililer endişeli

ABD'li tıp otoriteleri, geçtiğimiz yıl İngiltere'de milyonlarca kişiye uygulanan ve solunum sinsityal virüsüne (RSV) karşı koruma sağlayan aşı hakkında endişe verici bir uyarıda bulundu. FDA tarafından yapılan açıklamaya göre; RSV aşısı, aşılamadan 42 gün sonra sinirlere zarar veren Guillain-Barré sendromu riskini önemli ölçüde artırabilir. Yetkililer, aşı hakkında bilgiler veren broşürlerde, bu riskin belirtilmesi gerektiğini vurguladı.

Doktor ihmali 11 yaşındaki kızın sonunu getirdi: 4 belirti dikkate alınmayınca hayatını kaybetti

İngiltere'de yaşayan 6. sınıf öğrencisi Lacey Brookman, karın ağrısı şikayetleri sonrası ebeveynleri tarafından önce bir aile hekimine, sonra da hastaneye götürüldü. Dört farklı doktor tarafından yapılan muayenelerde, küçük kıza herhangi bir tanı konulamadı. Yapılan ultrason testi sonucunda, Brookman'in apandisitinin patladığı belirlendi. Ancak hastalığın zamanında tespit edilememesi, 11 yaşındaki kızın sonunu getirdi. Organ yetmezliği yaşayan Lacey Brookman, hayatını kaybetti.

31 yaşında kolon kanserine yakalanan kadın görmezden geldiği 5 belirtiyi paylaştı

Son yıllarda gençler arasında artışa geçen kolon kanseri vakaları, tıp otoriteleri tarafından endişeyle karşılanıyor. Uzmanlar, kolon kanseri oranlarındaki önlenemez yükselişe hareketsizlik, aşırı işlenmiş gıda tüketimi ve genetik faktörlerin neden olduğunu ifade etse de, bu konuda net bir kanıya varmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyuluyor. Genç yaşta 3. evre kolon kanseri olduğunu öğrenen Bri Mahon, TikTok hesabından paylaştığı videoda görmezden geldiği 5 kanser belirtisini paylaştı.

92 yaşındaki adam uzun yaşamın sırrını verdi: Haftada 2 kez yapması yetiyor

İngiltere'nin Batı Midlands bölgesinde yaşayan 92 yaşındaki Ivan Pedley, ileri yaşına rağmen bowling, judo ve yüzme gibi sporlarla ilgileniyor. 14 yaşındayken başladığı kürek sporunun bugünkü yaşam enerjisi üzerinde oldukça olumlu etkileri olduğunu belirten Pedley, haftada 2 kez oynadığı masa tenisi sayesinde de dinç kaldığını ifade ediyor.

Orta Çağ Avrupa'sında uzun yaşamın sırrı olarak biliniyordu: Mürver gerçekten sağlıklı mı?

ABD'de birçok kişinin soğuk algınlığının doğal çaresi olarak tükettiği mürver, Orta Çağ Avrupası'nda diş ağrısı ve siyatik gibi rahatsızlıkların tedavisinde de kullanılıyordu. Günümüzde özellikle kış aylarında yoğun talep gören mürverin bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve sindirim sağlığını iyileştirdiği de biliniyor ancak bilim dünyası, mürverin genel sağlık üzerindeki faydalarına şüpheyle yaklaşıyor.

Mide ekşimesi ve göğüs ağrısı şikayetlerini önemsemedi: Doktora gidince 18 ay ömrü kaldığını öğrendi

İngiltere'nin Greater Manchester bölgesinde yaşayan 40 yaşındaki Rachel Edge, düzenli aralıklarla yaptırdığı endoskopik muayenelerden birinde yemek borusu kanserine yakalandığını ve 18 ay ömrü kaldığını öğrendi. Kanserin ilk etapta belirgin semptomlar vermediğini anlatan talihsiz kadın, daha sonrasında mide ekşimesi ve göğüs ağrısı gibi belirtiler gördüğünü söyledi.

10 kişiden 8'ini öldürüyor: Oxfordlu profesör yemek borusu kanserinin en yaygın 5 belirtisini açıkladı

Yeni rakamlar, İngiltere'nin Avrupa'da yemek borusu kanseri oranının en yüksek olduğu ülkelerden biri olduğunu ve genç yetişkinlerde vakaların arttığını ortaya koydu. Uzmanlar, milyonlarca kişinin yaşadığı mide ekşimesi probleminin, yemek borusu kanserine işaret edebileceğini belirtirken; sigara ve alkol alışkanlığı olan bireylerin daha fazla risk altında olduğu da vurgulandı.

230 | 231 | 232 | 233 | 234 | 235 | 236 | 237 | 238