KPSS Önlisans ne zaman yapılacak? Bu yıl Önlisans KPSS var mı?

Üniversitelerin iki yıl eğitim veren önlisans bölümlerinden mezun yüz binlerce kişi, KPSS'nin kendileri için düzenlenen oturumuna odaklandı. ÖSYM'nin iki yıl ara ile düzenlediği KPSS Önlisans oturumunun tarihi ilgili kişilerin gündeminde yer alıyor. Peki, KPSS Önlisans sınavı ne zaman yapılacak?

2025-ALES/2 ne zaman yapılacak? İşte başvuru ve sınav takvimi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılacak 2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (2025-ALES/2) geri sayım başladı. Geçen hafta sonu bu yılın ilk ALES oturumunun geride kalması ile şimdi gözler ikinci ALES oturumunun başvuru tarihi ve oturum takviminde olacak. Peki, ALES/2 ne zaman yapılacak?

AÖF sınavları ne zaman? AÖF sınav giriş belgesi yayınlandı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nde (AÖF) okuyan öğrenciler, bahar dönemi vize sınavları için son hazırlıklarını yapmaya devam ediyor. AÖF'lü öğrenciler bir yandan da sınavın tarihini sorgularken bir yandan da sınav giriş belgelerine odaklandı. Peki, AÖF bahar dönemi vize sınavları ne zaman?

Okullar ne zaman kapanacak, erken mi kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? 2025-2025 MEB tatil takvimi

Okulların ne zaman kapanacağıyla ilgili tarih araştırmaları sürmeye devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim gören öğrenciler ve velileri, yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte okulların erken kapanıp kapanmayacağını merak etmeye başladı. Bazı basın ve yayın organlarında yer alan "MEB bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle yaz tatilini erkene çekmeye hazırlanıyor" iddiaları netlik kazandı. Peki, okullar ne zaman kapanacak, erken mi kapanacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? İşte 2024-2025 eğitim öğretim yılı bitiş tarihi.

DGS başvuruları ne zaman? 2025 DGS başvuru takvimi

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru süreci için geri sayım sürüyor. Takvime göre, bu yıl DGS başvuruları mayıs ayında başlayacak. Peki, DGS başvuruları ne zaman? 2025 DGS başvuru takviminin ayrıntıları haberimizde....

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? (AÖL 2.dönem sınav sonuç takvimi)

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) öğrencilerinin gözü sınav sonuç duyurusunda. MEB, yıllık yayımladığı takvimle sonuçları duyuruldu. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman, kaç gün sonra açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmen atama takvimi 2025: 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması ne zaman?

Sözleşmeli öğretmen atama takvimine ilişkin yazılı açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada; "2025 yılı 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı kapsamında, alanlar itibarıyla kontenjan dağılımı ve başvuruya ilişkin diğer detayların yer alacağı duyuru, 18 Nisan 2025'te ilan edilecek olup başvurular, 21 Nisan - 5 Mayıs 2025 tarihleri arasında alınacaktır." denildi.

Sonuçlarda son duruma ilişkin açıklama: Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ulusal Staj Programı başvuru sonuçlarında son duruma yönelik araştırmalar sürüyor. Değerlendirme süreci devam ederken sonuçlara ilişkin açıklama geldi. Peki, Ulusal Staj Programı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Juliet Stevenson: Gazze hakkında konuşmaktan vazgeçmeyeceğim

Dünyaca ünlü çok sayıda film ve dizide rol olan İngiliz aktris Juliet Stevenson, İngiltere'de protesto hakkının giderek daha fazla kısıtlandığına dikkati çekerek, Gazze'deki durumu ve ifade özgürlüğünü savunmak adına Londra'da düzenlenen Filistin gösterilerine katılmayı sürdüreceğini bildirdi.

Sait Faik'in öykülerindeki kahramanlar tiyatro sahnesinde

Oyuncu ve çocuk kitapları yazarı Özgür Özgülgün'ün kaleme alıp oynadığı "Hayatı Hikaye Olan Adam Sait Faik" adlı tiyatro oyunu, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) seyirciyle buluştu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası çocuklar için sahnede

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), duayen şef Rengim Gökmen yönetiminde dünyadaki savaşlara, şiddete, çocuk ölümlerine ağıt niteliğinde yazılan ve bestelenen sahne kantatının dünya prömiyerini sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Vitamin takviyeleri için zamanlama gizli anahtar: Hangi saatte tüketilmeli?

Sağlık yararlarını en üst düzeye çıkarmak için takviyeler stratejik olarak zamanlanmalıdır. Takviyeler faydalıdır, ancak tam yararlarını ortaya çıkarmak için zamanlama gizli anahtardır. Vücut bir saate göre çalışır ve besinler bu ritimle senkronize olduklarında en iyi şekilde çalışır. Doğru zamanlamayı takip etmek yalnızca daha iyi emilimi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda faydası da katlanır.

Günde 1 muz yiyince ne olur Bu süper meyveyi tüketmek için 5 neden

Yüksek tansiyonla mücadelede doğanın sunduğu en basit ama etkili çözümlerden biri: Muz. Uzmanlar, potasyum açısından zengin içeriğiyle dikkat çeken bu tropikal meyvenin, kan basıncını dengelemede önemli bir rol oynadığını vurguluyor. Doktorlar artık yüksek tansiyonu olan bireylere her gün en az bir muz tüketmelerini öneriyor.

Sık sık öksürük, burun akıntısı ve hapşuruk mu yaşıyorsunuz? Buna neden olan 5 vitamin ve mineral eksikliği

Ara sıra soğuk algınlığına yakalanmak normaldir. Ancak sürekli hapşıran, öksüren veya burnunu çeken biriyseniz (etrafınızda hasta olan başka kimse olmasa bile), şu soruyu sormanın zamanı gelmiş olabilir: "Bağışıklık sistemimde neler oluyor?" Bu sadece kötü şans veya değişen hava koşullarından daha fazlası olabilir. Vücudunuz, bağışıklık sisteminizin ordusu gibi davranan temel vitamin ve minerallerden yoksun olabilir. Bunlar eksik olduğunda, vücudunuz virüsler için bir oyun alanı haline gelir, özellikle de o sinir bozucu soğuk algınlığı virüsü için. Vücudunuzu enfeksiyonlar için bir mıknatıs haline getirebilecek 5 yaygın besin eksikliğini ve bu konuda neler yapabileceğinizi öğrenelim.

Aort damarı nerede? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılma nedenleri

Türkiye’de her yıl yüzlerce insan, sessiz ve ölümcül bir tehlike olan aort damarı yırtılmasıyla karşı karşıya kalıyor. Kalbin sol karıncığından çıkarak tüm vücuda oksijenli kan taşıyan aort damarı, aynı zamanda vücuttaki en büyük atardamar. Ancak bu hayati yol, bazı durumlarda aniden yırtılarak ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Peki, aort damarı nerede? Aort damarı neden yırtılır

Dünyanın en eski süper besinlerinden biri: Meğer vücuda zararı varmış

Sağlık yararları nedeniyle kutlanan birçok süper besinin gizli yan etkileri olabilir. Sindirime ve tokluğa yardımcı olan chia tohumları, yanlış tüketildiğinde sindirim sorunlarına ve potansiyel özofageal tıkanıklıklara neden olabilir. Besin açısından zengin olan darılar, aşırı alımda tiroid fonksiyonunu etkileyebilir. Peki, hangi popüler besinlerin zararı var?

Kansersavar meyvelerin listesi: Dünyada süper gıda olarak da biliniyor

Meyveleri günlük diyetinize dahil etmek, kronik hastalık riskini azaltmak ve sindirimi iyileştirmek de dahil olmak üzere çok sayıda sağlık yararı sunar. Elma, çilek, ejder meyvesi, turunçgiller ve avokado gibi bazı meyveler, zengin besin içeriği ve antioksidanları nedeniyle kanserle savaşan özelliklere sahiptir. Peki, günlük olarak tüketmeniz gereken ve kanser riskini azaltan bu meyveler nelerdir?

Diyabet, obezite ve karaciğer sağlığı: Göz ardı edemeyeceğiniz önlemler

Obezite ve diyabet genellikle karaciğer sağlığını gölgede bırakır, ancak karaciğer her iki durumda da önemli ölçüde strese girer ve potansiyel olarak alkolsüz yağlı karaciğer hastalığına yol açar. Yağlı karaciğer hastalığının erken evreleri genellikle asemptomatiktir ve bu da rutin kontrolleri hayati hale getirir.

Magnezyumu yanlış şekilde mi alıyorsunuz? Faydasını artırmak için ne zaman ve nasıl tüketilmeli

Magnezyum, vücudunuzda sessizce gösteriyi yöneten, az değer verilen minerallerden biridir. Kalp atışlarınızı düzenlemekten daha iyi uyumanıza yardımcı olmaya, kaygıyı yatıştırmaktan kas kramplarını azaltmaya kadar bu besin maddesi temelde vücudunuzun kendi tamircisidir. Ancak sorun şu ki: birçok kişi ya yeterli magnezyum almıyor ya da doğru şekilde almıyor. Ve düzgün bir şekilde emilmediğinde, o pahalı takviye parasını (gerçekten) boşa harcıyorsunuz. O halde magnezyumdan bahsedelim. Farklı türleri, onu almak için en iyi zaman, emilimini neyin artırdığı veya engellediği ve her şeyi yanlış yapıp yapmadığınızı nasıl anlayacağınız.

Mavi dil hastalığı nedir, bulaşıcı mı? Mavi dil hastalığı belirtileri

Muğla’nın Datça ilçesi, bir keçide "mavi dil hastalığı" tespit edilmesi üzerine 40 gün süreyle karantinaya alındı. Karantina haberleri ardından mavi dil hastalığı ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, mavi dil hastalığı nedir, bulaşıcı mı? Mavi dil hastalığı belirtileri

İzmir'deki tarihi Kıllıoğlu Hamamı ayağa kaldırılıyor

İzmir'in Konak ilçesindeki Kıllıoğlu Hamamı'nda 2021 yılındaki restorasyon sırasında tarihi buluntulara rastlanması nedeniyle ara verilen çalışmalara yeniden başlandı.

Dünyanın en yüksek köprüsü açılıyor: Çin'den "süper proje"

Çin, altyapı odaklı ülkenin en son mühendislik başarısı olan dünyanın en yüksek köprüsünü haziran ayında açmaya hazırlanıyor.

Doğaseverlerin yeni gözdesi: Çıfıt Adası

İzmir'de deniz suyu seviyesinin diz boyunda olması nedeniyle yürüyerek geçilebilen Çıfıt Adası büyük ilgi görüyor.

Doktor işe yarayan tek yöntemi açıkladı: Huzursuz bacak sendromunu yatıştırıyor

ABD'de görev yapan acil servis doktoru Dr. Joe Whittington, milyonlarca insanı geceleri uykusuz bırakan huzursuz bacak sendromuna (HBS) karşı oldukça basit ama etkili bir yöntem paylaştı. Dr. Joe’ya göre, ayaklara bağlanan bir çorap, sinirleri yatıştırarak semptomların hafiflemesine yardımcı olabilir.

Zihin ve beden etkileşimi: Psikosomatik yaklaşım

Zihin ve beden çoğu zaman iki ayrı sistem gibi değerlendirilir. Oysa bilimsel ve psikolojik açıdan bakıldığında bu iki yapı birbirinden ayrılamayan bir bütün olarak çalışır. Birinde yaşanan en küçük dalgalanma, diğerinde karşılık bulur. Üstelik bunu bazen fark edemeyiz bile. Klinik Psikolog, Psikoterapist Dr. Yasemin Meriç Kazdal yazdı.

Terzihaneden kütüphaneye uzanan 69 yıllık ustalık: Yaşamak, yaşlanmak değildir

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yaşayan 69 yıldır terzilik yapan 82 yaşındaki Yaşar Azgan, ömrünü kitaplarla, terzilikle ve insan biriktirmekle geçirdi. "24 saatlik gün içinde 30 saat okumak gerekir" diyerek gençlere çağrıda bulunan Azgan, ilkokul mezunu olmasına rağmen bugüne kadar 2 bin dolayında kitap karıştırdı, yabancı dil öğrendi, 9 kez ödüllendirildi.

Ahlat, yaban ya da çakal armudu

Kış armutlarının kökeni, ahlat ağacına kadar uzanıyor. Osmanlı Sarayı’na kadar taşınan bu meyve, Toroslar’dan Gümüşhane’ye kadar geniş bir coğrafyada farklı çeşitleriyle biliniyor. Yaban armudu olarak da anılan kış armutları, ayva ile kardeşliği ve taşlı dokusuyla diğer armutlardan ayrılıyor. Ancak günümüzde bu lezzetli armut türlerinin çoğu unutulmuş durumda. NTVRadyo'dan Acı Tatlı Mayhoş programcısı Aylin Öney Tan yazdı.

Teknoloji devleri ile ilgili suçlama: Vergi mi kaçırıyorlar?

Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft ve Netflix'in yer aldığı "Silikon 6'lısı", son 10 yılda ABD'de yaklaşık 278 milyar dolar daha az vergi ödemekle suçlanıyor.

PlayStation Plus fiyatları ne kadar oldu, zam geldi mi? 2025 Playstation Plus abonelik ücretlerine dev zam yolda

Playstation Plus fiyatlarının ne kadar olduğu, oyuncuların severek oynadıkları Playstation oyunlarını yakından takip edenlerin gündeminde yer alıyor. Sony, 2023 yılında dünya genelinde yüzde 30 ila yüzde 35 arasında bir fiyat artışına gitmişti. Ancak Türkiye’de döviz kuru ve yüksek enflasyon nedeniyle bu oran yüzde 600’e kadar çıkmış, kullanıcılar büyük tepki göstermişti. Görünen o ki, 2025 zammı da benzer bir etki yaratacak. Peki, PlayStation Plus fiyatları ne kadar oldu, zam geldi mi?

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekonomistlerin nisan ayı faiz beklentisi ne yönde? (2025 TCMB nisan ayı faiz kararı toplantısı)

Nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı, Türkiye ekonomisiyle ilgili gelişmeleri yakından takip eden yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. Dolar, euro, altın, borsa ve mevduat faizi yatırımcıları, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı öncesinde yatırımlarını güvenli limanda bekletiyor. Ekonomistler tarafından Merkez Bankası nisan ayı faiz kararı beklentisi belli oldu. Peki, nisan ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman? Ekonomistlerin faiz beklentisi ne yönde?

Kooperatiflere destek limitleri yükseltildi

Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamındaki destek limitlerini yükseltildi.

Süt, pekmez ve fıstık karışımından oluşuyor: Doğal şifa kaynağı yaz-kış ilgi görüyor

Gaziantep'in geleneksel lezzetlerinden doğal sıkım meyveler ile süt, pekmez ve fıstık karışımından oluşan "atom" içeceği, yaz-kış ilgi görüyor.

"Bin 488 yıllık mücevher": Ayasofya büyük depreme hazırlanıyor

AFP haber ajansı, Ayasofya'da devam eden restorasyondaki son durumu anlattı. Mimarlar, yenilemenin temel amacının binayı olası büyük İstanbul depremine karşı güçlendirmek olduğunu söyledi.

Samsun'da 'zirai don' etkisi; fındıkta zarar, 3 ürün de tehlikede

Samsun'da zirai donun etkilerini tespit etmek için saha çalışmaları sürüyor. İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, zirai dondan en çok fındığın etkilediğini ancak kanola, şeker pancarı ve yağlı ayçiçeğinin de tehlikede olduğunu söyledi.

Cami tuvaletinde kız çocuğuna istismar

Beş yaşındaki kız çocuğunu cami tuvaletinde istismar eden İ.A.'nın yargılanmasına başlandı. Suçlamaları kabul etmeyen sanığın, aynı suçtan başka mahkemede yargılandığı öğrenildi.

Dev operasyonda yeni ayrıntılar: Kripto çözüldü, beş ülkede operasyon düğmesine basıldı

Türkiye, İspanya, Almanya, Hollanda ve Belçika'da eş zamanlı gerçekleştirilen Orkinos-Bulut operasyonunda yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Dört büyük organize suç örgütünün hedef alındığı operasyon 8 ay sürdü. Şebeke üyelerinin iletişim kurduğu kriptolu iletişim ağını deşifre eden emniyet güçleri operasyon düğmesine bastı, 234 kişi yakalandı.

Bir ilçe karantinaya alındı: Mavi dil hastalığı

Muğla'nın Datça ilçesinde bir keçide görülen 'mavi dil hastalığı' üzerine ilçe, karantinaya alınıp hayvan giriş ve çıkışına kapatıldı.

20 yıldır parmaklarını kullanamıyordu: Amerikalı Arias Türkiye'de şifa buldu

ABD'den Türkiye'ye tedavi olmak için gelen kelebek hastası Ariana Ledesma Arias'ın (20) 20 yıldır kullanamadığı el parmakları, yapılan 1 saatlik operasyonla açıldı. Arias, "Geçmişte yapmadığım şeyleri artık yapabileceğimi düşünüyorum" dedi.

ECMO nedir, ne için kullanılır?

Ekstrakorporal Membran Oksijenasyonu (ECMO), kalp ve akciğer fonksiyonlarının ciddi şekilde bozulduğu durumlarda hayati destek sağlayan ileri düzey bir tedavi yöntemidir. Bu cihaz, kalp ve akciğerlerin geçici olarak işlevini üstlenerek, hastaların hayatta kalmalarına yardımcı olur.

Zirai don nedir, ne demek? Çiftçilerin zararı karşılanacak mı? İşte zirai don olan iller

Zirai don, çiftçilikle ilgilenen vatandaşların merak edip araştırdığı konular arasında yer almaya başladı. Türkiye'nin 36 ilinde nisan ayındaki kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle yaşanan zirai don nedeniyle birçok bitki zarar gördü ve başta kayısı olmak üzere üzüm, incir, elma, erik, kiraz, vişne, fındık, ceviz, badem, şeftali, Trabzon hurması gibi ürünler etkilendi. Peki, zirai don nedir, ne demek? Çiftçilerin zararı karşılanacak mı? İşte zirai don olan iller.

İstanbul'da galeriye el yapımı patlayıcıyla saldırı

İstanbul Bağcılar'da bir oto galeriye el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi. Galerinin bir ay önce bir çete tarafından haraç vermeleri yönünde tehdit edildiği bildirildi.

Kayıp kuryeden acı haber: Ormanda ölü bulundu

Muğla'da üç gündür kendisinden haber alınamayan motosikletli kurye Mustafa Berkay Çırak, Ula'daki ormanlık alanda ölü bulundu. Başından vurulmuş halde bulunan genç adamın intiharı ihtimali üzerinde duruluyor.

Sahte dekontla 900 bin TL'lik vurgun! 3 sanığa 15 yıl hapis istemi

İnternet üzerinden elektronik eşyalarını satmak isteyen 12 kişi, sahte dekont yöntemiyle dolandırıldı. Yaklaşık 900 bin liralık vurgun yapan 3 dolandırıcı hakkında 6 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi.

Zirai don 34 ili vurdu! Bakan Yumaklı'dan destek ödemeleriyle ilgili açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zirai donun en fazla meyve grubunda etkili olduğunu söyledi. "34 ilimiz zirai dondan etkilendi." diyen Yumaklı, sigortası olanların zararlarının hasar tespiti sonrasında karşılanacağını söyledi.

İklim Kanunu nedir? İklim Kanunu maddeleri

Türkiye, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir adım atarak "İklim Kanunu"nu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sundu. Peki, İklim Kanunu nedir? İklim Kanunu maddeleri neler?

Adana'da uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde, evinde uyuşturucu ele geçirilen zanlı tutuklandı.

Karısını bıçakla ağır yaraladı, intihara kalkıştı

Konya'da eşini bıçaklayarak yaralayan Sami Mete, aynı bıçakla bileklerini kesti. Ağır yaralanan çift hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Antalya'da kaza: 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

Antalya'nın Kaş ilçesinde kamyonet ile motosikletin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Aydın'da kan donduran olay! Parasını gasbettiler benzin döküp yakmaya çalıştılar!

Aydın'da 33 bin lirasını gasbeden kişilerin, üzerine benzin döküp yakmaya çalıştıklarını öne süren H.P.'nin şikayetiyle gözaltına alınan 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Boşandığı eşine saldırdı, komşusunun evini yaktı

60 yaşındaki Ramazan A. boşandığı Makbule Küçük ile iki komşusuna saldırdı. Daha sonra komşusunun evini ateşe veren Ramazan A., olay yerinden kaçtı.

45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53