YKS, TYT-AYT-YDT olmak üzere üç oturumda ÖSYM tarafından 21-22 Haziran günlerinde düzenlendi. Sınava katılan öğrenciler, 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite eğitimi heyecanı ile YKS sonuçlarına odaklandı. Yine ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilecek olan sonuç sayfasında, doğru ve yanlış yanıtlarla beraber, sayısal-sözel puanlar ile başarı sıralamaları da yer alacak. Peki, 2025 YKS sonuçları ne zaman açıklanır?
KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) lisans düzeyinde gerçekleşecek. ÖSYM tarafından KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Alan Bilgisi oturumları için başvuru süreci başlatıldı. Lisans mezunu adayların katılım sağlayacağı KPSS için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından başvuru kılavuzu da yayımlandı. Adaylar, başvurularını yayımlanan kılavuz doğrultusunda osym.gov.tr adresi üzerinden yapacak. Peki, 2025 KPSS lisans başvuruları nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar? İşte KPSS lisans başvuru ekranı.
Akademi Giriş Sınavı (AGS) sınav giriş yerleri, öğretmen adaylarının merakla beklediği sınava kısa bir zaman kala araştırılmaya başladı. Bu yıl ilk kez yapılacak olan AGS sınavı öncesinde, son hazırlıklarını tamamlayan adaylar, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından duyurulacak olan 2025 AGS ve ÖABT sınav giriş yerlerini sorgulamaya başladı. Peki, 2025 AGS sınavı ne zaman? Sınav giriş yerleri açıklandı mı?
Kamu kurumlarında kariyer hedefleyen üniversite mezunları için en önemli adımlardan biri olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), adayların atama yapılacağı kadro türüne göre A Grubu ve B Grubu olmak üzere ikiye ayrılır. KPSS A Grubu, sadece lisans mezunlarına yöneliktir ve sınav puanlarının geçerlilik süresi iki yıl ile sınırlıdır. Peki, KPSS A Grubu tam olarak neyi ifade eder ve bu grup kapsamında hangi meslekler yer alır?
DGS'ye (Dikey Geçiş Sınavı) girecek adaylar, sınav yerlerini öğrenmek için giriş belgelerine kilitlenmiş durumda. ÖSYM'nin geçtiğimiz ay duyurduğu sınav takvimine göre DGS 2025, 20 Temmuz Pazar günü, saat 10:15’te gerçekleştirilecek. Ancak, sınav yerleri ve salon numaralarının yer aldığı “sınav giriş belgeleri” henüz erişime açılmış değil.
LGS sınav sonuçları için tarih araştırmaları başladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2025 sınav sonuçları, 15 Haziran'da sınava katılım sağlayan ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin gündeminde yer alıyor. Güzel bir lisede okuyabilme umuduyla girdikleri LGS sınavından alacakları puanlara göre tercih yapacak olan adaylar, puan ortalamalarına göre okullara atanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2025 LGS sonuçları için tarih belli oldu. Peki, 2025 LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
Okul öncesi yaz eğitimleri haziran ayı itibariyle başladı.Yaz eğitimleri haftada 5 gün, günde 6 etkinlik saati ve her etkinlik saati 50 dakika olacak şekilde yapılacak. Peki, okul öncesi yaz eğitimleri ne zaman bitecek?
20 Haziran cuma günü okulların kapanmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci için yaz tatili başladı. Yaz tatili tarihlerine göre hareket edecek aileler ise okulların tekrar açılacağı tarihi gündemine aldı. Milli Eğitim Bakanlığı 2025-2026 eğitim öğretim yılında uygulayacağı çalışma takvimini açıkladı. Yaklaşık 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi önümüzdeki eğitim yılında iki ara tatil ve bir yarıyıl tatili yapacak. Peki Okullar ne zaman açılacak, yaz tatili kaç ay sürecek? İşte, okulların açılış tarihi…
Aşırı sıcaklar yollarda sorunlara neden olabiliyor. Yaşanan olayda geçerken şişen yol otomobili havaya uçurdu.
Tesla'nın tam otonom sürüş pazarlama stratejisi başını belaya soktu.
Çinli otomobil üreticisi BYD, hızlı yükselişinin ardından frene basmaya başladı.
Otomobil üreticileri Apple'ın gösterge panelini ele geçirmesine karşı çıkıyor.
Yerli ve milli otomobil markası Togg, T10X'i yılbaşından itibaren Almanya'da satışa sunacak.
Yeni ekonomi paketi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle, binek otomobillere uygulanan ÖTV dilimleri, fiyatları artırmayacak şekilde yeniden düzenleniyor.
Togg, Avrupa'nın kapılarını araladı. Yılbaşından sonra Avrupa'da otomotivin kalbinin attığı yer olan Almanya'da satışlar başlıyor. Herkes fiyatını merak ediyor.
Özel Tüketim Vergisi'ne ilişkin değişiklik öngörülen kanun teklifinde son aşamaya geçiliyor.
Anayasa Mahkemesi, engellilik oranı yüzde 90'ın altında olan malul ve engellilere ilişkin araç kullanmalarına yönelik yeni karar aldı.
Çinli teknoloji devi Xiaomi, elektrikli SUV modeli YU7’yi satışa sunmasının ardından büyük bir talep patlaması yaşadı. Tesla Model Y’ye rakip olarak konumlandırılan araç, dakikalar içinde yüz binlerce önsipariş aldı.
Burdur'un Gölhisar ilçesinde yaşayan İsmail Hakkı Özel, 5 yıl önce hobi olarak başladığı ahşap işleme sanatında ustalaştı. Evinin yanında kurduğu 5 metrekarelik atölyede, ahşap ve su kabağından minyatür sanat eserleri üreten Özel, "Gönüllere sığmayan güzellikleri ahşaba işliyorum" dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İtalya Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen etkinlikte; Antik Roma'nın simge yapılarından Kolezyum, Mevlevi semasına sahne oldu.
Zayıflamak için tüketilen bitkisel çayların neden olduğu rahatsızlıklardan dolayı Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Artık diyet çayları marketlerde satılmayacak. Haber: Sena Kiper Sıtacı
Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biri. Gün boyu enerjik ve zinde olmak için kahvaltıda sağlıklı besinleri tercih etmeniz gerekiyor. Beslenme uzmanları özellikle kahvaltıda tüketilmemesi gereken bazı popüler besinlerin olduğunu söylüyor.
Karaciğer hastalıkları, dünya genelinde artıyor. Uzmanlara göre, her yıl yaklaşık 2 milyon insan karaciğer hastalıklarından hayatını kaybediyor; bu da dünya genelindeki tüm ölümlerin yaklaşık yüzde 4’üne denk geliyor. Karaciğer, vücudun detoksifikasyonu, metabolizması ve besinlerin depolanmasında kritik bir rol oynarken, sağlığı genelde ihmal ediliyor.
Geçtiğimiz hafta kanser tedavisi gördüğünü açıklayan deneyimli spor spikeri ve moderatör Sabri Ugan tedavi gördüğü hastanede entübe edildi. Oğlu Doruk Ugan'dan vefat haberine dair yalanlama geldi.
Sıcak havada buz gibi suyun altına girmek, serinlemek için bir yol gibi görülebilir. Ancak bu durum sağlık sorunlarına neden olabilir. Uzmanların uyarısı var.
Sıcak havada buz gibi suyun altına girmek, serinlemek için iyi bir yol gibi gözükse de bu durum ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Haber: Sena Kiper Sıtacı
Yaz aylarında artışa geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı nedeniyle Türkiye'de 18 kişi hayatını kaybetti. Enfeksiyonun riski bölgeden bölgeye değişiyor. Türkiye'de Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'da daha sık görülüyor. Uzmanlar her kenenin öldürücü olmadığının da altını çiziyor. Peki kene artışının temel sebepleri nedir? Nelere dikkat edilmeli? Muhabir Beyzanur Özer ve kameraman Cüneyt Ali Horozal'ın haberi...
Yaz aylarında artışa geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle Türkiye'de 18 kişi hayatını kaybetti. Enfeksiyonun riski bölgeden bölgeye değişiyor. Uzmanlar her kenenin öldürücü olmadığının da altını çiziyor. Peki kene artışının temel sebepleri nedir? Nelere dikkat edilmeli? Haber: Beyzanur Özer
Hızlı yemek, işlenmiş gıdalar, aşırı kafein tüketimi ve stres... Uzmanlara göre, farkında olmadan edindiğimiz bu alışkanlıklar bağırsak sağlığımızı olumsuz etkiliyor.
Mesane kanseri, kanser hücrelerinin mesane dokularında geliştiği ciddi bir hastalıktır. Özellikle 55 yaş üstü erkeklerde kadınlara kıyasla daha sık görülür. Hastalığın en bilinen ve yaygın belirtisi idrarda kan görülmesidir. Ancak uzmanlar, bu belirgin semptomun her zaman ortaya çıkmadığını ve bazı erken belirtilerin kolayca gözden kaçabileceğini vurguluyor.
Doğal güzellikleri ve berrak sularıyla ilgi çeken Kurtuluş Köyü, dört ilin kesişim noktasında bulunuyor. Köyün sağı ve solu ile arkası kısmı farklı şehirlere bakıyor.
Karaman'ın kuzeyinde bulunan Karadağ'daki "Binbir Kilise" bölgesinde 15 dini yapı ile yeni yerleşim yerleri belirlendi.
Kilo vermek denince akla genelde beslenme ve egzersiz gelir. Ancak uzmanlara göre, bardaklarımızda tercih ettiğimiz içecekler de süreci doğrudan etkileyebilir. Doğru içecekleri tercih edenler, hedeflerine hızlı ulaşabilirken yanlış tercihler yapanlar farkında bile olmadan kalori alımını arttırabiliyor.
Yeni bir araştırma, haftada bir veya daha sık kabus gören bireylerde erken ölüm riskinin üç kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu.
29 yaşındayken belirtiler göstermeye başlayan ancak yaşı nedeniyle yaşadığı belirttiler yıllarca ciddiye alınmayan Lea Hughes’a, 38 yaşında tedavisi olmayan dördüncü evre kanser teşhisi kondu.
Manipülasyon, bir kişinin duygu, düşünce veya davranışlarını, genellikle kendi çıkarları doğrultusunda etkilemek amacıyla yönlendirme sürecidir. Uzmanlara göre, manipülasyona karşı koymanın bazı etkili yolları vardır.
Yapılan araştırmalarda A kan grubuna sahip kişilerin 60 yaşından önce felç geçirme riskinin yüzde 16 daha yüksek olduğunu ortaya koydu. O grubundaki kişilerde ise bu risk yüzde 12 daha düşük.
Elon Musk’ın “on yıllık emeği” olarak tanıttığı Robotaxi’ler ilk test sürüşlerinde hız sınırını aştı, kavşakta durdu, ters şeride girdi. ABD’li denetim kurumu NHTSA, güvenlik ihlalleri nedeniyle Tesla’dan resmi bilgi talep etti.
Popüler sosyal medya platformu Instagram, diğer kullanıcıların gönderilerini yeniden yayınlanmasına izin verecek bir özelliği test etmeye başladı.
Hindistan Hava Kuvvetleri pilotu Shubhanshu Shukla, Axiom-4 görevi kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) giden ilk Hintli oldu. 41 yıl sonra Hint bayrağı yeniden uzaya taşındı.
Bilim insanları, devlerin ayakları etrafında koşan Labrador cinsi bir köpek boyutlarında bir dinozor türü keşfetti.
OpenAI’ye karşı açtığı davada Elon Musk’ın avukatları, iş insanının bilgisayar kullanmadığını öne sürdü.
ABD Hava Kuvvetleri’nin İran’daki üç nükleer tesisi hedef alan hava saldırısı, 37 saatlik uçuş süresiyle tarihe geçti. Göreve katılan yedi B-2 bombardıman uçağı dünyanın yarısını dolaşarak geri döndü. Emekli pilotlar, bu tarz görevlerde yaşanan fiziksel ve psikolojik zorlukları anlattı.
ABD’de yaklaşık 100 bin kişinin federal yanıcılık güvenlik standartlarını karşılamayan yataklarda uyuduğu ortaya çıktı. Geri çağırma kararı, Amazon üzerinden satılan Crayan marka yataklara yönelik alındı.
Google, ABD'de kullanıma açtığı yapay zeka arama modunu ülke dışına da açtı. Artık aramalarda akıllı asistan tarafından sağlanan sonuçlara ve içeriklere ulaşılacak.
Bilim insanları, yaptıkları çeşitli araştırmalarla yapay zeka modellerinin "duyguları insanlardan daha iyi anlayabileceğini" öne sürdü.
Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN), insanlık tarihinin laboratuvar ortamında ulaştığı en yüksek sıcaklığı elde etti.
Dünyanın en büyük dijital kamerasına sahip Vera C. Rubin Gözlemevi, nihayet ilk gözlemini yayımladı. 10 milyondan fazla galaksinin yer aldığı görüntülerin detay seviyesi insan gözüyle algılanamayacak kadar yüksek.
Modern droneların çıkardığı vızıldayan sesler, özellikle teslimat, hava çekimi, acil durum müdahalesi ve askeri operasyonlar gibi yaygın kullanım alanlarında gürültü kirliliğine neden oluyor. Ancak bu sorunun çözümü, 500 yıl öncesine, Rönesans döneminin dahi ismi Leonardo da Vinci’nin hayal gücüne dayanıyor olabilir.
Sanayileşmeye ABD’den 75 yıl sonra, 1950’lerde başlayan Çin, robot teknolojisinde dünyanın lider ülkelerinden biri haline geldi. Son olarak, Çin ordusu, sinek büyüklüğünde drone üretti.