Türkiye'nin nüfusu, 2024'te bir önceki yıla göre 292 bin 567 kişi artarak 85 milyon 664 bin 944 oldu. İstanbul'un nüfusu ise 45 bin 678 kişi artarak 15 milyon 701 bin 602 kişi olurken il ve ilçe merkezlerinde yaşayanların oranı da yüzde 93,4'e yükseldi.
Hatay’da 6 Şubat depreminde gelini ve 3 torununu kaybeden Atrak Kaleş, "1 yıllık apartman değildi, 3 saniyede çöker mi?" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu hakkında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'le ilgili kullandığı ifadeler ve bir bilirkişi için yaptığı suçlamalar nedeniyle 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. İddianamede ayrıca, Türk Ceza Kanunu 53. maddesi gereğince İmamoğlu hakkında siyaset yasağı da istendi.
Depremlerin yıkıma neden olduğu il merkezleri havadan görüntülendi. Depremin hemen sonrası ve 2025'teki durumları dronla aynı açıdan kayıt altına alındı.
7 Aralık 2024 tarihinde uygulanan 2024 Adalet Bakanlığı İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcılarını Seçme Sınavı’nın yeniden değerlendirme sonuçları açıklandı.
Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (ATA AÖF) sınav takvimi bütünleme sınavları nedeniyle yeniden gündeme geldi. Takvim doğrultusunda ATA AÖF bütünleme sınavları şubat ayı ortasında gerçekleştirilecek. Peki, ATA AÖF bütünleme sınavı ne zaman? ATA AÖF sınav giriş belgesi nasıl alınır?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 23 Mart'ta gerçekleştirilecek 2025-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (2025-TUS 1. Dönem) başvuruları için beklenen duyuru geldi. TUS başvuruları 4 Şubat saat 16.15 itibariyle başladı. Adaylar, başvurularını 4 Şubat 2025 tarihinde saat 16.15'ten itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecek.
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından hayata geçirilen Yurt-Time Spor Projesi, gençlerin spora erişimini artırmayı ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarını amaçlayan önemli bir girişimdir. Yurt Time için başvurular her yıl iki dönem halinde alınmakta olup, öğrenciler belirlenen tarihlerde sisteme kayıt olarak projeye dahil olabilmektedir. Peki, Yurt Time 2. Dönem başvuru tarihi belli oldu mu, başvurular ne zaman başlayacak?
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için hazırlıklarını sürdüren adayların gündeminde başvuru tarihleri var. Sınava katılmak için başvuru yapacak olan adaylar, ÖSYM takvimi inceliyor. Peki, ALES/1 başvuruları ne zaman başlayacak?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Akdemisinin 1 Eylül 2025 tarihine kadar kurumsallaşmayı tamamlamış ve faaliyete geçmiş olacağını söyledi. Bakan Tekin özel okullardaki ücret artışı şikayetleriyle ilgili, "750'nin üzerinde okul denetim altında ve bunlara para cezaları uygulanmış durumda." dedi.
Okullarda yarıyıl tatilinin ardından ilk ders zili çaldı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitim alan yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen bu senenin eğitim öğretim yılı kapsamında yakın zaman sonra ikinci ara tatillerini yapacak. Peki, ara tatil ne zaman? Nisan tatiline kaç gün kaldı?
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 2024-2025 eğitim öğretim yılının ikinci dönemine başladı. Öğrenciler şimdiden dönemin ilk sınav tarihlerine odaklandı. Peki, 2. dönem 1. sınavlar ne zaman yapılacak?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM), düzenlenecek 2025 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı'na (2025-YDS/2) dair araştırmalar başladı. YDS'nin bu yılki ilk oturumunun başvurularını yakın zaman önce bitmişti. Adaylar şimdi ise bu yılın ikinci ve son oturum tarihine odaklandı. Peki, 2025 YDS/2 ne zaman? YDS başvurusu ne zaman?
2. ara tatil tarihi milyonlarca öğrencinin gündeminde yer almaya başladı. 20 Ocak'ta başlayan sömestr tatili 31 Ocak'ta sona erdi. Sömestr tatilinin sona ermesiyle birlikte öğrencilerin yeni tatil araştırmaları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan 2024-2025 eğitim öğretim takvimiyle birlikte okullarda ara tatil tarihi belli oldu. Peki, 2. ara tatil ne zaman başlayacak?
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav giriş yerleri için geri sayım başladı. 23 Şubat tarihinde yapılacak olan 2025 yılı MSÜ sınavı öncesinde, sınava girecek olan adaylar sınav giriş belgelerinin yayımlanmasını bekliyor. Peki, 2025 MSÜ sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak?
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/1) geç başvuruları için tarih araştırmaları başladı. 26 Ocak tarihinde sona eren ALES başvurularının ardından, başvuru dönemini kaçıran adaylar geç başvuruların başlamasını bekliyor. Peki, 2025 ALES geç başvuruları ne zaman yapılacak? ALES sınavı ne zaman?
Şubat ayında aksiyondan komediye, dramdan bilim kurguya kadar birçok film izleyiciyle buluşacak. İşte bu ay mutlaka izlemeniz gereken yapımlar...
İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Modern Dans Topluluğu MDTistanbul, "Winterreise" (Kış Yolculuğu) eserini sahneleyecek.
Sağlık Bakanlığınca Özel Hastaneler Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle özel hastanelerden alınan tüm tıbbi hizmetler uzman ve akademisyenlerin yer aldığı komisyonlarda değerlendirilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı olan hastanelerin alabileceği ücretlerle ilgili sınırlamalar getirilirken belirlenen sınırın aşılması durumunda cezaların artırılacağı ve fahiş fiyat uygulanamayacağı belirtildi.
Ordu'nun Kabataş ilçesinde yaşayan 110 yaşındaki Selvi Tapan, ilerlemiş yaşına rağmen sağlıklı haliyle adeta yıllara meydan okuyor.
İki hafta boyunca şekeri kesmek genel sağlığı önemli ölçüde iyileştirebilir, enerji seviyelerini artırabilir, şişkinliği azaltabilir ve daha temiz bir cilde kavuşmanızı sağlayabilir. Şekeri kesmek aynı zamanda göbek yağını azaltarak ve sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomunu geri kazandırarak kilo kaybına yardımcı olur. Peki, 2 hafta boyunca şeker yemediğinizde ne olur?
Stres, çeşitli cilt hastalıklarına neden olarak ve yaşlanmayı hızlandırarak cilt sağlığını etkiler. Hormonal değişiklikleri tetikler, cilt bariyerini zayıflatır ve iltihaplanmayı teşvik eder. Egzersiz, diyet ve cilt bakımı yoluyla stres yönetimi cilt koşullarını iyileştirebilir. Stres yönetimi stratejilerini dahil etmek ayrıca cilt yaşlanmasını yavaşlatabilir ve genel dermatolojik sağlığı iyileştirebilir.
Dünya genelinde kanser en korkutucu hastalıkların başında geliyor. Kanser hastalığın erken teşhis büyük önem taşıyor. Kanser gibi hayatı ciddi anlamda tehdit eden hastalıklardan korunmak için sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları geliştirmeniz gerekiyor. Peki, kanser riskini azaltmak için ne yapılır?
İngiltere'de yaşayan Lucy Nibbs, annesinin aylar içinde hayatını kaybetmesine neden olan pankreas kanserinin doktorlar tarafından fark edilememesi üzerine, herkesi sağlıklarıyla ilgili endişelerini görmezden gelmemeleri konusunda uyardı.
Kalsiyum, güçlü kemikler ve dişler için hayati bir mineraldir. Ancak araştırmalar, bu mineralin bağırsak kanserini ve hatta bunamayı önlemede de önemli bir rol oynayabileceğini ortaya koyuyor.
Kanser, ölüm nedenleri arasında üst sıralarda. Son araştırmaya göre akciğer kanseri teşhisleri dünya çapında sigara içmeyenler arasında artış gösteriyor. Uzmanlar bununla ilgili hava kirliliğini işaret ediyor.
Kanser hastalığını önlemede sağlıklı beslenme büyük önem taşıyor. Araştırmalar, protein açısından zengin yiyecekler, meyveler, zerdeçal, yeşil çay ve turpgillerden sebzelere vurgu yaparak kanser önlemede besleyici bir diyetin önemini vurguluyor. Bu yiyecekler hücre onarımını desteklemeye, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur. İşlenmiş ve yüksek şekerli yiyecekleri sınırlamanız ve düzenli egzersiz ve bol su ile dengeli bir yaşam tarzı sürdürmeniz önerilir.
Magnezyum; enerji üretimi, kalp sağlığı, kas kasılması ve ruh hali düzenlemesi için gerekli olan önemli bir mineral. Magnezyum eksikliği vücutta çeşitli belirtilerle kendini gösteriyor.
Basit bir baş ağrısı sandığınızdan daha ciddi ve tehlikeli olabilir. Yeni bir araştırmaya göre, hafif baş ağrısı çeken kişiler bile intihar riski taşıyor. Daha önce yalnızca migren ve küme baş ağrıları gibi şiddetli ağrılarla ilişkilendirilen intihar eğilimi, gerilim tipi gibi hafif baş ağrılarına sahip kişilerde de gözlemlendi.
Zeytinyağının vücuda pek çok faydası bulunuyor. Günlük sadece yarım yemek kaşığı zeytinyağı tüketmek hafızayı iyileştirebilir ve bilişsel gerileme riskini yüzde 28 oranında azaltabilir.
Göğüs ağrısı nedeniyle acil servise kaldırılan 30 yaşındaki Natasha Sokunbi, hastaneye getirildikten kısa bir süre sonra kalp krizi geçirdi. 14 dakika boyunca kalbi duran Sokunbi, 30 kişilik bir ekip tarafından hemen sezaryan doğuma alındı. Solunum desteği ve göğüs kompresyonları uygulanan hamile kadının bebeği kurtarıldı. Doğum sonrası komaya giren Natasha Sokunbi ise gözlerini, günler sonra açtı.
Mutluluk genellikle olumlu bir deneyim olarak görülse de bazı bireyler için rahatsız edici ve tehlikeli bir his olabilir. Peki, insanlar neden mutluluktan kaçma eğiliminde olur ve mutluluktan neden korkarız? Klinik Psikolog, Psikoterapist Dr. Yasemin Meriç Kazdal yazdı.
Basit sağlıklı alışkanlıklar edinmek genel sağlığınızı önemli ölçüde iyileştirebilirken, kin tutmak, masanızda yemek yemek, tek başınıza aşırı zaman geçirmek, çok fazla oturmak, yeterince su içmemek, gece geç saatlerde yemek yemek ve çok fazla şeker tüketmek gibi toksik alışkanlıklar refahınız üzerinde zararlı etkilere sahip olabilir.
Evimiz dünyadaki en güvenli yerdir, en azından çoğu kişi buna inanıyor. Peki kendi evinizde gizli tehlikeler olup olmadığını hiç merak ettiniz mi? Gastroenterolog Dr. Saurabh Sethi, yakın zamanda yayınladığı bir Instagram videosunda, toksik olabilecek üç şok edici günlük eşyayı açıkladı.
Genetik faktörler, travmalar, kullanılan ilaçlar, yetersizlik duygusu ve uzun süre yalnız kalmak gibi pek çok etken, ruh sağlığının günden güne kötüye gitmesine neden olabilir. Uzmanlar, intihar düşüncelerinin artması veya sosyal ilişkilerin bozulması gibi durumlar başta olmak üzere pek çok belirtinin, psikolojik desteğe ihtiyaç duyduğunuz anlamına gelebileceğini ifade ediyor.
Kişinin ruhsal olarak üzgün hissetmesine rağmen dışarıya karşı mutlu görünmesi durumu olarak açıklanan gülümseyen depresyon, 'Atipik depresyon' adıyla da biliniyor. Her 10 kişiden 1'inin gülümseyen depresyonda olduğunu belirten uzmanlar, bu ruhsal rahatsızlığın kendisini 9 belirtiyle ele verebileceğini ifade ediyor.
Sigara içmeyenler arasında akciğer kanseri vakaları, hava kirliliği, pasif içicilik ve genetik mutasyonlar gibi faktörler nedeniyle artıyor. İnatçı öksürük, nefes darlığı ve kilo kaybı gibi erken semptomları tanımak çok önemlidir.
Sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak için susuz kalmamak önemlidir. Uygun nemlendirme cilt hücrelerinin yenilenmesini destekler, şişkinliği azaltır ve cilt tonunu ve elastikiyetini iyileştirir. Günde en az 8 bardak su içmek toksinleri ortadan kaldırmaya yardımcı olarak cildi pürüzsüz ve esnek hale getirir.
Yapılan yeni araştırmaya göre, ölüm anında beyin hayatın en önemli anlarını son kez gözden geçiriyor olabilir. Bilim insanları, ilk kez kaydedilen beyin dalgalarının şaşırtıcı sonuçlarını açıkladı!
Antik Roma kenti Herculaneum'dan çıkarılan ve 79 yılında Vezüv Yanardağı'nın patlamasıyla kömürleşen parşömen, yapay zeka ve X-ray teknolojisiyle açıldı. Bilim insanları, parşömenin içeriğini çözmeyi başardı ve metnin felsefi bir yazı olabileceği tahmin ediliyor.
Bilim insanları, Ay’ın yüzeyindeki devasa kanyonların sadece 10 dakikada oluşmuş olabileceğini keşfetti. Araştırma kapsamında bilim insanları iki büyük kanyona odaklandı. Bu devasa yapıların Ay’a çarpan büyük bir gök cismi tarafından fırlatılan malzemelerle oluşmuş olabileceği düşünülüyor.
Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg'ün hayatını konu alan Sosyal Ağ filminde, başrolü üstlenen Jesse Eisenberg artık, ünlü milyarderle ilişkilendirilmek istemediğini söyledi.
Bilim insanları, ahtapotların cinsiyetini belirleyen kromozomu keşfetti. 480 milyon yıl öncesine dayanan bu mekanizma, bilinen en eski cinsiyet belirleme sistemlerinden biri olabilir.
Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe Morales, "Türkiye'de enflasyonun daha da düşmesini bekliyoruz." dedi. Kuruluş, yıl sonunda enflasyonun yüzde 23'e ineceğini öngördü.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, ilk başkanlık döneminde Türk çeliğine vergi getirmişti. Yeni döneminde ise Türkiye'ye ek vergi uygulayıp uygulamayacağı bilinmiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Gümrük vergilerine hedef olacağımızı düşünmüyoruz." dedi.
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, makro ihtiyati tedbirlerin önümüzdeki dönemde gündemden çıkacağını söyledi. KKM'nin 2025 yılında sona ereceğini belirten Çakar, konut kredilerine yönelik bir çalışma olmadığını açıkladı.
Ulusal Kırmızı Et Konseyi, Ramazan ayında et fiyatlarında artış beklemediğini açıkladı.
Türk Lirası'nın reel değerini yansıtan reel efektif döviz kuru, ocak ayında 75,44 değerini aldı.
İstanbul’da dört kişilik bir ailenin yaşam maliyeti ocak ayında aylık 82 bin 880 lira oldu.
Otogaz grubuna yarından itibaren geçerli olmak üzere zam geldi.